Nawal Farih (CD&V): “Verplichte legerdienst? Daar doen we zowel jongeren als leger geen plezier mee”

Geen verplichte legerdienst, wel een aanmoediging voor jongeren om zich in te zetten als vrijwilliger. Dat Nawal Farih (CD&V) aanstuurde op dat laatste, was een voorbode van nieuws dat voorzitter Sammy Mahdi later loste: een verplichte burgerdienst van minimaal 6 maanden voor 18-jarigen.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten

Op 5, 6 en 7 juli wordt voor het eerst met herbruikbare bekers gewerkt op de Tieltse Europafeesten. Er wordt een waarborg van 1 euro per beker gerekend en er komen vijf inzamelpunten voor bekers.
The post Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Barça neemt risico en wij zitten met de gebakken peren”: Oranje wint maar ziet ook Frenkie de Jong afhaken voor EK

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten. En dat zijn niet de enige

Lees meer »

Een perverse bende, twee schoten, en een kind dat uit de doden opstaat: zo verbijsterde de seizoensfinale van ‘Thuis’

Dat de seizoensfinale van ‘Thuis’ zich dit jaar vooral zou afspelen in het gerechtsgebouw waar Marianne terecht moest staan voor de dood van Alexander, was al weken erg voorspelbaar. En ook dat het oorlog zou worden tussen de exen Tom en Karin. Toch kende het proces een zeer verrassende climax. Het werd een verbijsterende finale, want als apotheose stond er

Lees meer »

Vier Brusselse tunnels sluiten in zomermaanden voor onderhoudswerken

Brussel Mobiliteit zal gedurende de zomermaanden vier tunnels sluiten om belangrijke en ingrijpende werkzaamheden af te werken. Dit omdat er in die periode tot wel een vijfde minder auto’s in de stad rondrijden en vele Brusselaars en pendelaars met vakantie zijn. Naast het sluiten van de tunnels, neemt de dienst ook enkele belangrijke lanen onder handen om die veiliger en

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »