Beveren neemt historisch archief van zusterorde Onze-Lieve-Vrouw Presentatie over: “Waardevolle documenten van 300 jaar geleden”

De gemeente Beveren neemt het archief over van de congregatie van de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. Die kloosterorde werd zo’n 300 jaar geleden opgericht op het domein Hof ter Welle in Beveren. De zusters laten een goed bewaard archief van 30 dozen na, met waardevolle informatie. 

Meer krantenkoppen in België

Wat moet u weten als u zondag gaat stemmen?

Zondag trekken we met 8,5 miljoen Belgen naar de stembus. Dan zijn het Europese, federale en regionale verkiezingen. Voor elk van deze drie verkiezingen moet u apart stemmen, maar wel op dezelfde locatie en op hetzelfde moment. Wat moet u allemaal weten?

Lees meer »

Straks gratis pasfoto’s in Gemeenteloket

400 Belgische gemeenten tekenden in op het plan van de federale regering om lokale besturen zelf te laten instaan voor het maken van pasfoto’s. Door pasfoto’s voor documenten als identiteitskaarten en kids ID’s via de gemeentes te laten maken, zou identiteitsfraude kunnen worden tegengegaan. Ook de gemeente Wevelgem tekende hierop in.
The post Straks gratis pasfoto’s in Gemeenteloket appeared

Lees meer »

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) aangekomen bij paleis – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

FBI geeft onderzoeksdossier van zaak O.J. Simpson vrij

De FBI heeft een dossier van 475 pagina’s gepubliceerd over het onderzoek naar de overleden American football-ster O.J. Simpson en de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het is de eerste keer dat die verzamelde documenten voor het grote publiek toegankelijk zijn gemaakt. Dat hebben verschillende Amerikaanse media gemeld.

Lees meer »

KIJK. Dana Winner moet affiche voor Lotto Arena-concert rond 35 jaar carrière aanpassen: dit is er gebeurd

Een verrassing van jewelste voor zangeres Dana Winner (59). De Limburgse nachtegaal was vrijdagmiddag te gast in de uitzending van Radio2-DJ Bjorn Verhoeven om over haar 35-jarige carrière te praten, maar die laatste wilde haar daar toch even op corrigeren. Hij vond namelijk in de catacomben van het VRT-archief, onder een dikke laag stof, een muziekband uit 1987 terug met

Lees meer »

Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. Ook wijst het bedrijf op hogere kosten voor materialen, energie en lonen.

Lees meer »

Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen

Komende zondag organiseren de Poaldorppekkers opnieuw het BK vrouwensjouwen in Dentergem. Aan de start staat titelverdediger Elias Vanhaverbeke (28). Dit keer komt hij aan de start met Julie Van Wietendaele. Zij vervangt Elias’ zwangere vriendin Mien Verstraete.
The post Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij was 18, ik was 16, sindsdien waren we onafscheidelijk”: vrachtwagenchauffeur Dirk (54) laat vrouw en 9 kinderen achter na ongeval

Hij laat een vrouw en maar liefst negen kinderen – allemaal tussen 10 en 32 jaar – achter. Dirk Debecker (54) ging woensdagmorgen met zijn vrachtwagen van de autosnelweg af en overleefde de klap op de middenberm niet. “Onze jongste had op school al iets geknutseld voor Vaderdag. Het ligt verstopt op zijn kamer. Maar hij zal het niet meer

Lees meer »