“Afschuwelijk en slecht”: felle kritiek op nieuwe portret van prinses Kate

Een nieuw portret van Kate Middleton (42), officieel prinses Catherine, is met gemengde reacties ontvangen. De Brits-Zambiaanse kunstenares Hannah Uzor (41) schilderde speciaal voor de cover van ‘Tatler Magazine’ een illustratie van de vrouw van prins William (41). Veel mensen vinden het portret echter niet goed. 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt dag twee op gang

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Met het oog op mogelijke onweders later vandaag, worden constructies op de pleinen

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

7 miljoen flitsboetes vorig jaar, maar deze Vlamingen kregen er nog nooit één: “Haastige chauffeur duwde me zelfs eens tussen twee vrachtwagens”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

14 klachten ingediend tegen ongepast gedrag van directeur Koninklijk Atheneum in Komen: “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit had ik niet verwacht”

Met ondertussen ook de schoolvakantie die in Wallonië op gang is getrokken, sluit het Koninklijk Atheneum in Komen het jaar af met een zwarte bladzijde. Niet minder dan veertien klachten werden ingediend tegen de schooldirecteur. Van toxisch leiderschap tot stalking? De lijst schetst een weinig fraai beeld van het schoolbeleid. “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit? Dit had

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »