? Van ‘wisserke’ tot ‘ne ring op nen Düsseldorf’: wat is uw favoriete ‘Het eiland’-fragment?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wielertoerist Guy (67) werd door motor aangereden en in kanaal gekatapulteerd: “Ik hield me met één arm vast aan een kluit gras, de andere hing daar maar te zwabberen”

Een breuk in de onderarm die met spoed werd geopereerd en een barst in de enkel. Guy Coppens (67) uit Sint-Antonius (Zoersel) is terug thuis uit het ziekenhuis. Woensdag werd hij op het jaagpad in Massenhoven met zijn fiets in het kanaal gekatapulteerd door een motorrijder onder invloed. Zijn wielervrienden redden zijn leven. “Ik had het geen tien minuten langer

Lees meer »

Brazilianen blijven in de cel voor mensenhandel in de prostitutiesector

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 20-jarige Braziliaanse en een 23-jarige Braziliaan met een maand verlengd op verdenking van mensenhandel, mensensmokkel en pooierschap. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten zouden Braziliaanse vrouwen uitgebuit hebben in de prostitutiesector.
The post Brazilianen blijven in de cel voor mensenhandel in de prostitutiesector appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vlaams Belang scoort, De Wever scoort beter”

Vlaams Belang scoort. In Vlaanderen, maar vooral in Limburg en Oost- en West-Vlaanderen. Noord-Limburg kleurt zelfs helemaal geel (de kleur van het Vlaams Belang), hier klinkt de boosheid van de boeren luider dan elders. In de rest van Vlaanderen verrassen de Vlaams-nationalisten van Bart De Wever vriend en vijand, door met stip de grootste partij te blijven.

Lees meer »

Wat werd er gezegd bij grote verliezer Open Vld toen de camera’s niet draaiden? “Zeker drie mensen kunnen ons terug op de kaart zetten”

Vivaldi eindigde op een wel heel valse noot voor de liberalen. Open Vld hoopte met de premier in poleposition naar de kiezer te stappen, maar kreeg een uppercut van jewelste. En dat kwam bijzonder hard aan op het hoofdkwartier: wat gebeurde er toen de camera’s niet draaiden? Onze reporter zag het gebeuren: “We hadden veel breder moeten gaan dan De

Lees meer »

Jongeman vroeg tienermeisjes naaktfoto’s en -filmpjes door te sturen: “Maar hij was niet hun ‘sugardaddy’”

“Hij is dom geweest maar zijn ‘slachtoffers’ hadden meer seksuele ervaring dan hem.” Een 24-jarige jongeman uit Waregem moest zich maandag voor de rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat hij via Instagram tegen betaling naaktfoto’s en -filmpjes vroeg aan 15-jarige meisjes. Een moeder van één van de meisjes diende uiteindelijk klacht in.
The post Jongeman vroeg tienermeisjes naaktfoto’s en -filmpjes

Lees meer »

Waarom Melissa Depraetere liever minister is dan voorzitter: 10 van haar wetsvoorstellen werden vorige legislatuur goedgekeurd

Melissa Depraetere (32) is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vooruit, heeft ze vandaag gezegd. Als het van haar afhangt, neemt Conner Rousseau (31) die draad weer op. Daar is niks onlogisch aan. Hoewel Depraetere het volgens vriend en vijand goed deed als voorzitter, zou de functie van minister haar nog beter moeten liggen. Wij leggen

Lees meer »

Oosten van Spanje, waaronder Benidorm en Alicante, getroffen door noodweer

In Spanje wordt het oosten van het land getroffen door hagelbuien, hevige windstoten en overstromingen. In populaire vakantiebestemmingen zoals Alicante, Benidorm en Valencia viel er op korte tijd veel regen en liepen verschillende straten onder water. Ook de Balearen werden getroffen door hevige regenval. Op het eiland Mallorca lag het vliegverkeer op de luchthaven van La Palma een tijd stil

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar terug naar Oekraïne, haar moeder Anna blijft hier: “Geloof me, ik heb geprobeerd haar tegen te houden”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan en noteren ‘verrassende’ overwinning N-VA: “België sluit zich niet aan bij rijtje landen waar radicaal-rechts de grootste wordt”

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer ‘The New York Times’, ‘de Volkskrant’ en ‘El País’ besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open Vld van premier Alexander

Lees meer »

Debutant Nawal Maghroud (Vooruit) heeft zetel beet in Vlaams Parlement na slopende campagne: “Hoop dat we het op de gemeenteraad kort en bondig houden”

Kortrijks fractieleider voor Vooruit Nawal Maghroud (32) heeft bij haar debuut op een nationale lijst een goeie beurt gemaakt. Met 6.429 voorkeurstemmen greep ze haar eerste kans op een zetel in het Vlaams Parlement met beide handen. Maghroud neemt na de eedaflegging politiek verlof bij haar job bij FOD Financiën. “Zonder de steun van mijn collega’s zou dit niet gelukt

Lees meer »

Quintin (20) neemt dit weekend deel aan het ADC-tornooi in Kortrijk: “Helaas minder tijd om te trainen”

De 20-jarige Quintin Vandenbulcke neemt dit weekend deel aan de prestigieuze ADC Winmau Belgian Darts Tour in Kortrijk. De Markenaar speelt speelt niet alleen zelf, maar organiseert zelf ook tornooien op maandag.
The post Quintin (20) neemt dit weekend deel aan het ADC-tornooi in Kortrijk: “Helaas minder tijd om te trainen” appeared first on KW.be.

Lees meer »