Amal Clooney is niet enkel ‘de vrouw van’: hoe topadvocaat grote rol speelt in mogelijke arrestatie Netanyahu

Stijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als één van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Kahn om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret van een gebeten advocate die eerder ook al streed voor de erkenning van de IS-misdaden als een genocide. 

Meer krantenkoppen in België

Slovakije legt strengere regels op voor betogingen na aanslag op premier Fico

Bijna een maand na de aanslag op de Slovaakse premier Robert Fico wil de regering in Bratislava een sterkere persoonlijke bescherming voor politici, zowel regeringsleden als oppositieleiders. Daarnaast komen er ook strengere regels voor betogingen: zo zijn manifestaties voor de zetel van de regering, de president en het parlement voortaan uit den boze, net als voor gerechtsgebouwen. Een afstand van

Lees meer »

Deense premier vier dagen na aanval nog niet op haar best

De Deense eerste minister Mette Frederiksen voelt zich dinsdag, vier dagen nadat ze op straat in Kopenhagen door een man werd aangevallen, nog niet opperbest. Dat zegt ze in een interview met de Deense openbare omroep DR. Vrijdag kreeg ze een vuistslag toen ze in het centrum van de Deense hoofdstad aan het wandelen was.

Lees meer »

ASSISEN. Hele dag gehamerd op “essentiële rol” van Lorine De Witte, verdediging noemt het “karaktermoord”: “Nooit zo’n hard proces meegemaakt. Ik ben er misselijk van”

Doodslag. Daarvoor staan Athena Man en Lorine De Witte terecht op het assisenproces rond de dood van Caroline Kint (65). Bij het eind van de pleidooien betwistte Athena Man die kwalificatie niet. En daardoor werd enkel Lorine De Witte geviseerd voor haar “essentiële rol” in het drama. Haar advocaten noemden het een “karaktermoord”. “Barbertje moet hangen. Deze bagger is hallucinant.”

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Negen (!) nieuwe namen bij Oranje, basisplaatsen voor Simons en Gakpo

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »