Vandalisme treft Kuurne tweemaal in korte tijd: “Dit kunnen we onmogelijk tolereren”

Kuurne werd de afgelopen dagen tweemaal geteisterd door vandalen. Zowel in het sportpark als op diverse andere locaties in de gemeente werd door vandalen schade aangericht en graffiti aangebracht. De politie startte een onderzoek op.

In het sportpark werden omheiningen stukgeknipt en een raam van het jeugdcentrum beschadigd. Daarnaast werd op de site van Roterij Sabbe, restaurant Gusteau, het Ezelsbruggetje en diverse andere plekken in Kuurne graffiti aangebracht. Vermoedelijk zijn echter beide zaken los van elkaar te benaderen.

“Dergelijke opzettelijke daden van vandalisme kunnen we onmogelijk tolereren,” aldus burgemeester Francis Benoit. “Net zoals enkele maanden geleden heeft ook nu weer een tienerbende het tennisterrein in het sportpark overgenomen. Sporters, personeel en inwoners worden regelmatig uitgescholden, er is een golf van klein vandalisme en constante pesterijen van mensen die het sportpark bezoeken. De jongeren, die amper 10 tot 14 jaar oud zijn, proberen via hun kattenkwaad hun terrein af te bakenen.”

In het sportpark werden omheiningen stukgeknipt. © BRU

Politietoezicht

Als reactie op deze gebeurtenissen is het sportpark onder verscherpt politietoezicht geplaatst. Er zullen meer identiteitscontroles worden uitgevoerd bij personen die zich lange tijd ophouden in het sportpark of er zich verdacht gedragen. Daarnaast zullen ook camera’s binnenkort voor extra toezicht zorgen. Ook de inzet van stewards moet bijdragen aan meer sociale controle.

“Ook nu weer heeft een tienerbende het tennisterrein in het sportpark overgenomen” – burgemeester Francis Benoit.

Met betrekking tot de aangebrachte graffiti is inmiddels een onderzoek gestart. Via camerabeelden hopen de politie en de gemeente Kuurne de dader te kunnen identificeren. De gemeente doet tevens een oproep aan alle inwoners om wie zelf het slachtoffer werd van vandalisme of vandalen aan het werk ziet om dit onmiddellijk te melden bij de politie of de gemeentelijke diensten zodat kort op de bal kan gespeeld worden om de vandalen te vatten.

Het is gebleken dat de ‘graffitiheld’, die de afgelopen dagen actief was in Kuurne, ook buiten de ezelsgemeente toesloeg afgelopen weekend. Bij verdachte situaties kan steeds het nummer 1701 gebeld worden.

BRU

The post Vandalisme treft Kuurne tweemaal in korte tijd: “Dit kunnen we onmogelijk tolereren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alexander Doom ziet kansen op EK atletiek: “Het wordt een open finale”

Met Alexander Doom en Jonathan Sacoor lopen er maandag twee Belgen de finale van de 400 meter op de Europese atletiekkampioenschappen in Rome. Zij treden zo in de voetsporen van Cédric Van Branteghem (2002), Kevin Borlée (2010, 2016, 2018), Jonathan Borlée (2010, 2014, 2018) en Dylan Borlée (2022).
The post Alexander Doom ziet kansen op EK atletiek: “Het wordt

Lees meer »

Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare

Dreamland neemt op zaterdag 29 juni zijn intrek in de Brugsesteenweg 353 in Roeselare, en dat wordt gevierd. Door de verhuizing is Dreamland er sinds maandag eventjes tussenuit.
The post Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas “bereid positief te handelen” – Grote aanval vanuit Libanon op Israël aan de gang

In hun officiële reactie op het jongste plan voor een bestand in de Gazastrook, eisen de Palestijnse bewegingen Hamas en Islamitische Jihad een “totaal einde” aan de Israëlische agressie. De Palestijnse onderhandelingsdelegatie zegt ook bereid te zijn “positief te handelen om een overeenkomst te bereiken om deze oorlog tegen ons volk te beëindigen”. In Israël is er momenteel een grote

Lees meer »

Stad Brugge lanceert mocktailwedstrijd rond alcohol en drugs in het verkeer

Stad Brugge lanceert een wedstrijd voor wie een nieuw of vernieuwd rijbewijs komt ophalen. Bedoeling is deelnemers aan te zetten om na te denken over hun motivatie om zonder alcohol / drugs te rijden. “Het ophalen van een nieuw of vernieuwd rijbewijs is een ideaal moment om zowel nieuwe als ervaren chauffeurs aan hun engagement om nuchter te rijden te

Lees meer »

Bij 4 op de 10 Belgen laat digitale kennis te wensen over: “Belangrijk om toegankelijke alternatieven te blijven aanbieden”

4 op de 10 Belgen zijn digitaal kwetsbaar, zo blijkt uit de barometer voor digitale inclusie van de Koning Boudewijnstichting. Dat betekent dat ze nooit het internet gebruiken of dat hun digitale kennis te wensen overlaat, waardoor ze bijvoorbeeld het slachtoffer kunnen worden van online oplichters. De cijfers gaan in dalende lijn, maar er is nog werk aan de winkel,

Lees meer »