Eén dode en 30 gewonden na hevige turbulentie op vlucht van Londen naar Singapore

Een passagier is om het leven gekomen tijdens een vlucht van Londen naar Singapore, dat meldt de luchtvaartmaatschappij en verschillende media. Er zouden ook dertig gewonden zijn. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar er zou sprake zijn van zware turbulentie door slechte weersomstandigheden.

 

Meer krantenkoppen in België

Tien lessen uit de eerste uitslagen

18:51 De N-VA wint de verkiezingen, die een overwinningsnederlaag betekenen voor het Vlaams Belang en een ravage aanrichten bij Open VLD. De partij van Bart De Wever lijkt zich te verzekeren van een crucial…

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 10 juni terug.

Lees meer »

Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters

Saskia De Splenter (42) pakte de voorbije weken enkele mooie resultaten in de werpnummers. Op de Memorial Jan Pauwelyn won ze bij de masters in het discuswerpen. Eerder deed ze dat ook al tijdens de thuismeeting in Ieper, waar ze ook het hamerslingeren won.
The post Saskia De Splenter gooit sterke resultaten bij masters appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze middelbare school in Knokke-Heist leer je vanaf volgend schooljaar ook Italiaans en Zweeds

Leerlingen van de derde graad MAKZ in Knokke-Heist kunnen vanaf volgend schooljaar een mooie troef toevoegen aan hun curriculum. Samen met een gemotiveerde leerkracht kunnen ze per week een uur Italiaans, Spaans of Zweeds leren. Meteen duiken ze daardoor in een nieuwe wereld en maken ze kennis met de taal, maar ook met andere aspecten van het betreffende land.

Lees meer »

Voorzitter van Franse Les Républicains weigert op te stappen nadat hij opzij wordt geschoven door partijgenoten

De centrumrechtse Franse partij Les Républicains (LR) heeft woensdag haar leider Eric Ciotti opzijgeschoven. Ciotti bereikte – tot ongenoegen van zijn partij – een akkoord met de Franse radicaal-rechtse partij Rassemblement National (RN) om samen te werken met het oog op de vervroegde parlementsverkiezingen in het land eind juni. Ciotti lijkt echter niet akkoord te gaan met de beslissing.

Lees meer »

ANALYSE. Wordt Bart De Wever premier? Wij schatten zijn kansen in

“Bartje premier!” scandeerden de militanten na de verkiezingsoverwinning van N-VA. Maar wordt De Wever ook eerste minister? En als hij het niet wordt, wie dan wel? Politicoloog Carl Devos en onze politiek journaliste Isolde Van Den Eynde wikken en wegen zijn kansen. Naast De Wever zien zij nog één grote kanshebber.

Lees meer »

EK-dorp Kortrijk steunt blinde Odette met ‘Sjotten voor Odetteje’: “Het toont hoe graag ze gezien is”

Het EK-dorp op het Nelson Mandelaplein is in volle opbouw. “We willen mensen verbinden. Samen supporteren, samen feesten, een drankje nuttigen. In deze context is er zeker ook plaats voor enkele sociale projecten”, zegt organisator Dieter De Clercq (37). Met het initiatief ‘Sjotten voor Odetteje’ zamelen ze geld in voor de oplopende medische kosten voor ouders Jens Cottijn (35) en

Lees meer »