Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf de Amsterdamse luchthaven Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Gent opvallend links stemde: “Al decennialang rebelse stad”

In Gent hebben de linkse partijen opvallend beter gescoord bij de federale en regionale verkiezingen dan elders in Vlaanderen. Zowel Groen, Vooruit als PVDA gaan vooruit. N-VA en Vlaams Belang blijven status-quo. "Het stedelijke publiek stemt progressiever en Gent heeft de traditie rebels te zijn", zegt politicoloog Tony Valcke (UGent).

Lees meer »

Max Verstappen steunt aanklacht van vriendin Kelly Piquet: “Deze valse beschuldigingen zijn belachelijk”

Kelly Piquet (35) trekt aan de alarmbel. De Braziliaanse vriendin van Max Verstappen (26) heeft zich op haar Instagram uitgesproken tegen online haat en misbruik, negatieve reacties en het verspreiden van leugens via social media. Het is niet precies duidelijk wat de exacte aanleiding is van haar statement, waar ook de Nederlandse drievoudige formule 1-wereldkampioen op reageert.

Lees meer »

Munsterbeek meandert opnieuw door Bilzense natuur

De provincie Limburg heeft de Munsterbeek haar meanderende vorm teruggegeven over een lengte van 850 meter. 50 jaar geleden werd de beek namelijk rechtgetrokken. Maar een beek die meer meandert, geeft voordelen voor de biodiversiteit en beperkt het risico op wateroverlast.

Lees meer »

Hazard scoort vrije trap in benefietmatch in Chelsea, minder geluk voor Usain Bolt: hij scheurt achillespees

Vijf jaar na z’n vertrek bij Chelsea is Eden Hazard (33) gisteren nog eens teruggekeerd naar Stamford Bridge. In Soccer Aid, een benefietwedstrijd voor UNICEF, charmeerde de ex-speler van Chelsea met een rake vrije trap als hoogtepunt. Al besefte ook Eden zelf dat er wel wat hulp van de doelman mee was gemoeid… Voor Usain Bolt (37), ploegmaat van Hazard,

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Fans komen toe aan Allianz Arena – Nagelsmann op z’n hoede: “Geen supersterren, wel gevaarlijk”

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed in München. Duitse en Schotse fans verbroederden op het bekende Marienplatz en in het fandorp aan het Olympiapark. Ondertussen zijn ook de eerste fans gearriveerd in de Allianz Arena. Volg alle ontwikkelingen op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Beloftevolle voetballer (21) zwaargewond na zware klap tegen boom: “Hopelijk kan zijn carrière gered worden”

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden uit het wrak door de brandweer. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk

Lees meer »

N-VA Cultuurschepen Griet Vanryckegem naar Vlaams Parlement: “Ik ben de Menenaar zo enorm dankbaar voor zijn stem”

De Wieltjesstad kent haar ondertussen al 12 jaar als Cultuurschepen, maar binnenkort zal ook in het Vlaams Parlement de naam Griet Vanryckegem (N-VA) een belletje doen rinkelen. De Meense lerares-politica neemt ons terug naar haar jeugd en het cultuurbeleid en blikt (een beetje) vooruit. Een belangrijke schakel in deze goed geoliede machine is haar gezin: “Dat is mijn steunpilaar.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst en Sarah Puttemans, het eerste dubbelinterview: “Ons vader sms’te: ‘Zij is echt iets voor u’”

Gekoppeld door hun ouders. Maar van hun rijke familiespaarpot koppelen Viktor Verhulst (29) en Sarah Puttemans (24) zich los. “We huren iets en sparen zélf voor een huis”, vertellen ze in hun eerste interview samen. Het koppel neemt ons mee naar Saint-Tropez waar de liefde toesloeg, om te praten over de toekomst en hun privileges: “Als we elkaar niet heel

Lees meer »