LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Oekraïne heeft dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16’s aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland zich kan voorbereiden op de nieuwe wapens. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs

De Vrije Basisschool Sint-Paulus uit Kortrijk is genomineerd voor de award World’s Best School Prizes 2024 in de categorie Environment Action met hun project klimaatspeelplaats. Het was in 2021, in volle coronaperiode, de allereerste klimaatspeelplaats van het land.
The post VBS Sint-Paulus Kortrijk maakt dankzij klimaatspeelplaats kans op prestigieuze onderwijsprijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Deschacht zwaar ontgoocheld na mislukte finale ‘Special Forces’: “Als ík na Loïc was begonnen, was het me ook gelukt”

Fysiek heeft Olivier Deschacht (43) ‘Special Forces’ zonder kleerscheuren doorstaan – al was het bij momenten nipt. Maar op emotioneel vlak was het moeilijker om z’n deelname te verwerken, geeft de voormalige profvoetballer toe. Een gesprek over z’n ontgoocheling over de mislukte finale en de lessen die hij tijdens die zeven dagen vol ontberingen leerde. “Ik besef nu dat ik

Lees meer »

Federale politie doet inval in gemeentehuis tijdens schepencollege én bij politie: “Gsm’s van burgemeester en korpschef in beslag genomen”

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag in de voormiddag binnengevallen in het gemeentehuis van De Panne, tijdens het schepencollege. Tegelijk vielen ze ook binnen in het politiecommissariaat van zone Westkust. Ze namen daarbij de GSM, telefoon en computer mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). en korpschef Nicholas Paelinck. Waarom ze dat deden weet de burgemeester zelf

Lees meer »