Waals ruimtebedrijf start met bouw van grootste satellietfabriek van Europa

De Waalse satellietenbouwer Aerospacelab is in Charleroi begonnen aan de bouw van de grootste satellietfabriek in Europa. Er zullen 500 satellieten per jaar van de band rollen. De fabriek moet tegen 2026 klaar zijn en werk bieden aan zo’n 500 mensen. 

Meer krantenkoppen in België

President Macron roept op tot samenwerking tegen “extremen”: “Sleutels niet aan radicaal-rechts geven”

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot samenwerking om “de extremen een halt toe te roepen” in aanloop naar de parlementsverkiezingen van eind deze maand. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens zijn eerste persconferentie na de ontbinding van het Franse parlement zondagavond. Hij verklaarde zich bereid om voorstellen van sociaaldemocraten en leiders van centrumrechts en de groenen op te

Lees meer »

CD&V juicht niet, maar houdt wel stand: “Geen feestje, wel grote opluchting”

De Antwerpse CD&V-kandidaten en hun achterban hebben de verkiezingsuitslagen in Tour &Taxis in Brussel gelaten ondergaan. Geen gedeprimeerde stemming, maar ook geen gejuich. Daar was dan ook niet meteen reden toe. “We houden stand en we zijn niet van de mat gespeeld. Maar dit is ook geen uitslag om te gaan feesten, dat houden we voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.”

Lees meer »

Snoepverkoopster Linda blikt single en videoclip in: “Een magische ervaring”

De eerste single met bijbehorende videoclip is een feit voor snoepverkoopster Linda Hostyn, bekend als LindautWervik. Wat ooit begon op TikTok als een promotiestunt voor het snoep dat ze op de markt verkoopt, is sinds deze week vereeuwigd in een videoclip en single.
The post Snoepverkoopster Linda blikt single en videoclip in: “Een magische ervaring” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wouter Vermeersch (lijsttrekker Vlaams Belang): “Vlaams Belang moet grootste partij van West-Vlaanderen worden”

Een zichtbaar ontspannen Wouter Vermeersch, lijsttrekker voor de Kamer bij Vlaams Belang, ging met enkele Kortrijkse partijgenoten langs op Heule Plaats. “In mijn studententijd had ik altijd stress voor de examens, maar die ebde altijd weg tijdens het examen. Dat is nu ook niet anders. We hebben een goede campagne gevoerd. Het is nu aan de kiezer en is volledig

Lees meer »

Na onderzoek branddeskundige: geen kwaad opzet bij dakbrand in Klerken

De zware dakbrand die een woning in de Stokstraat in Klerken donderdagmiddag verwoestte is accidenteel ontstaan. Dat blijkt na een onderzoek van de branddeskundige, zo bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Vermoedelijk raakte de kachel oververhit door slecht brandbaar materiaal.
The post Na onderzoek branddeskundige: geen kwaad opzet bij dakbrand in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen grote verrassingen”: nek-aan-nekrace tussen GroenLinks-Pvda en PVV na Europese verkiezingen in Nederland

GroenLinks-PvdA (8 zetels) en PVV (7 zetels) lijken de meeste zetels binnen te halen na de Europese verkiezingen in Nederland gisteren, al liggen de resultaten van beide partijen erg dicht bij elkaar. Dat blijkt uit de exitpolls van gisterenavond. "De grootste verrassing is dat de PVV van Geert Wilders voorlopig niet de grootste partij is.", zegt Jeroen Reygaert van VRT

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Stemt PVDA

01:00 ‘De bedoeling is dat je de lezers duidelijk maakt voor wie jij gaat stemmen, dan weten ze zeker op wie zij niet.’ Dat was de opdracht die algemeen hoofdredactrice Isabel Albers ons zes maanden geleden…

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Roeselare: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Roeselare trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Roeselare.
The post Verkiezingsresultaten in Roeselare: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden mensen op illegale raveparty in Zuid-Frankrijk

Duizenden mensen zijn sinds zaterdagavond aanwezig op een illegale ravepartij bij een windmolenpark in het zuiden van Frankrijk. De prefectuur van het departement Lozère heeft gewaarschuwd voor onweders die het evenement zondag zouden kunnen treffen en roept mensen op om niet naar het terrein te komen.

Lees meer »

Verkeersveiligheid op kruispunt van N399 met Nijverheidsstraat in Meulebeke wordt aangepakt

De gemeente Meulebeke kondigt belangrijke verkeersveiligheidsmaatregelen aan op het kruispunt van de N399 met de Nijverheidstraat. De geplande verbeteringen omvatten de installatie van driekleurige verkeerslichten en de aanleg van een rechtsafslaande strook op de N399 richting Nijverheidstraat. Deze maatregelen zijn erop gericht de verkeersveiligheid in het gebied aanzienlijk te verbeteren, vooral met het oog op het zware vrachtverkeer dat de

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Thiam en Vidts starten goed in verspringen, zetten ze nieuwe stap naar goud en zilver in zevenkamp?

Op het EK atletiek in Rome staat vandaag de slotdag van de zevenkamp op het programma. Nafi Thiam begint eraan als leider, Noor Vidts is voorlopig tweede. Verzekeren de Belgische vrouwen zich op het verspringen (momenteel aan de gang), speerwerpen (18u20 of 19u35) en de 800 meter (21u47) van het eremetaal? Volg alles, ook de andere Belgen, in onze liveblog!

Lees meer »