Het renteoffensief

15:32 De Verenigde Staten spenderen nu bijna evenveel aan rentelasten als aan defensie. 

Meer krantenkoppen in België

Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5 hectare aan nieuwe KMO’s in Roeselare

De eerste steen werd gelegd van een nieuwe bedrijventerrein van bijna twintigduizend vierkante meter in de Nelekouter, een zijstraat van de Brugsesteenweg. Op het bedrijvenpark Bazuin zal er plaats zijn voor 69 KMO-units. “Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving kunnen samen gaan”, klinkt het bij ontwikkelaar Hexagon.
The post Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Knokke-Heist weigert vergunning voor nieuwbouwproject met 117 appartementen na massaal protest

Opnieuw grijpt projectontwikkelaar ION naast een omgevingsvergunning voor de bouw van 117 nieuwbouwappartementen langs de Heistlaan in Knokke-Heist. 40 procent zou daarvan bestemd zijn voor betaalbaar wonen, maar toch kwamen er 639 bezwaarschriften binnen. Het schepencollege besliste de de aanvraag te weigeren. “We hebben een andere visie op de ontwikkeling van de site”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL). “Die locatie

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »