Gullegemse Patsy (57) leeft al 32 jaar onafgebroken haar American Dream en is te zien in VTM-serie ‘Lady Truckers’: “Trucken zit in mijn bloed”

Patsy Hashimoto is geboren in Kortrijk, groeide op in Gullegem, maar trok op haar 25e naar de Verenigde Staten en is er sindsdien niet meer weggegaan. Ze is een vrijgevochten “Lady Trucker” die volop van haar leven geniet. Je kan kennismaken met deze intrigerende figuur in het nieuwe VTM-programma “Lady Truckers”.

Patsy Hashimoto (57) is kosmopoliet in hart en nieren: ze is afkomstig van Gullegem, leeft sinds haar 25e in de States, is getrouwd met een Hawaïaan en geniet nu van haar pensioen door verschillende cruisereizen te doen in Noord-Amerika. Nochtans leek alles er op haar vijfentwintigste nog op dat ze een zeer modaal leven zou gaan leiden in Zuid-West-Vlaanderen, tot een reis naar de Verenigde Staten tussen het eerste en tweede jaar van haar opleiding tot hondentrimster alles veranderde. Ze bleef er hangen en beleeft tot op de dag van vandaag er haar American Dream. “De key is dat als je echt iets wilt, je het gewoon moet doen. Excuses tellen niet. You never try, you never know,” is haar levensadvies.

“In het leven moet je gewoon doen wat je wilt. Als je nooit probeert, kom je nooit te weten of het je was gelukt.”

Van Gullegem naar Seattle

Patsy Hashimoto, geboren als Patricia Vanfleteren – ze verbasterde zelf haar voornaam tot “Patsy” omdat ze de Engelse uitspraak van Patricia niet mooi vond en nam later de familienaam van haar tweede man over – in Kortrijk, was voorbestemd om de standaardlevensweg te volgen van iemand die opgroeit in Zuid-West-Vlaanderen: lager onderwijs in de dichtstbijzijnde lagere school, de overstap maken naar een grotere school in het middelbaar om dan uiteindelijk een opleiding in het hoger onderwijs van Kortrijk te volgen. Tegen haar vijfentwintigste levensjaar was ze dan ook goed op weg om het tot hondentrimster te schoppen: ze had net het eerste jaar van de tweejarige opleiding afgerond en had al een zaak in Blankenberge op het oog om over te nemen. Die zomer maakte ze een reis naar het noordwesten van de Verenigde Staten die haar leven voorgoed zou veranderen.

“Het was niet mijn plan om alles in België achter te laten en hier te komen wonen. Zoals ze hier zouden zeggen: It was dumped in my lap. Ik ontmoette tijdens mijn reis, ergens in de buurt van Seattle, de president van de internationale hondentrimschool en toen ik hem uitlegde dat ik in België bezig was aan mijn opleiding vroeg hij me of ik niet voor hem wou werken. Hij wou de Europese manier van styling kunnen combineren met de Amerikaanse. Ik ging erop in want het leek me wel een grote troef om ook die Amerikaanse traditie in de vingers te hebben, maar het was altijd de bedoeling om gewoon mijn werkvisum van 6 maanden uit te doen. In die periode trimde ik zes dagen per week, gecombineerd met een zelfstudie voor het “master groomer certificate”. Dat was een heel intensieve periode – ik moest letterlijk met een vertaalboek naast me leren want mijn Engels was toen nog niet zo goed –, maar ik haalde dat diploma uiteindelijk binnen. Eens ik het had, vroeg de directeur me om er te blijven. Het was aanlokkelijk, maar mijn visum verliep en ik nam toch mijn vlucht terug naar het thuisfront.”

Vechten

Het lukte de jonge Patricia slechts 6 weken om terug thuis te leven: “Een bepaalde nacht werd ik wakker en zei ik tegen mezelf: “Ik moet terug naar de VS!” De dag erna stond ik rond de middag al in Zaventem om een vlucht te nemen. Het was niet makkelijk om mijn leven in Gullegem achter te laten, maar het was een roeping die ik moest en zou volbrengen. Let op! Ik heb tegenslag gehad, hoor. Na een tijdje bleek ik immers allergisch te zijn aan honden. Ik wou ermee doorgaan. Het was dan ook mijn passie, maar de dokter zei dat het mijn dood zou worden als ik er niet mee ophield. Het is pas wat later dat ik mijn tweede passie, trucken, ontdekte.”

“Toen ik terug in België was, kwam ik plots in het midden van de nacht wakker en zei ik tegen mezelf: “Ik moet terug naar de VS!” Nog geen twaalf uur later zat ik al op een vlucht naar de States.”

“Kijk, je kan zeggen dat ik geluk heb gehad, maar ik heb er vooral voor moeten vechten. Na het honden trimmen ben ik tijdens mijn zoektocht naar iets nieuws aan de slag gegaan bij de Washington State Patrol (politie, red.). Daar werd ik ingezet bij de weegschaal voor vrachtwagens. Ik deed er een deel van de controle en raakte meer en meer gefascineerd door die trucks. Al tijdens de reis op mijn vijfentwintigste was ik onder de indruk van hoe gigantisch de Amerikaanse vrachtwagens zijn. Je kan ze echt niet vergelijken met degene die je in Europa tegenkomt. Ik dacht bij mezelf: “Hoe leuk zou het niet zijn als ik zelf in zo’n machine kan rijden?” Opnieuw volgde ik mijn buikgevoel en investeerde ik in een opleiding en later in mijn eigen truck. De kosten waren zeer hoog en ik werkte mezelf eigenlijk serieus in de schulden, maar uiteindelijk was dat risico het waard want ik truckte daarna 16 jaar door de Verenigde Staten, tot mijn pensioen op mijn vijftigste.”

Oude liefde roest niet

Na haar truckpensioen verhuisde Patsy naar “the islands”, Hawaï, waar ze trouwde met haar huidige man. “Het is pas na de trouwceremonie dat ik besefte dat ik het miste om rond te trekken in mijn vrachtwagen. Ik had alles al verkocht en het was de bedoeling om in Hawaï te blijven, maar het trucken zat gewoon nog in mijn bloed. Ik legde het uit aan mijn man en die begreep me en wou ook nog rondtrekken. Hij had wel geen truckverleden, maar stond ervoor open. We vonden een bedrijf die trucks voorziet voor een aantal maanden en waarbij je dus geen eigen vrachtwagen moet hebben. Sinds mijn pensioen rijden we dus samen af en toe gedurende een aantal maanden door de Verenigde Staten. In de tussenperiodes gaan we op cruise. Zo zaten we onlangs nog in Mexico en doen we er nu eentje in Alaska. Het grootste deel van het jaar leven we dan in Hawaï.”

Als je Patsy zelf aan het werk wil zien, kan je een deel van haar avonturen volgen in het nieuwe VTM-programma ‘Lady Truckers’. Deze donderdag om 21u40 draait de eerste aflevering op VTM 2. Uitgesteld kijken via VTM GO is ook mogelijk.

The post Gullegemse Patsy (57) leeft al 32 jaar onafgebroken haar American Dream en is te zien in VTM-serie ‘Lady Truckers’: “Trucken zit in mijn bloed” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start van nieuw seizoen vinkenmaatschappij ‘Eerlijk duurt het langst’

Tussen de regenbuien door zwaaide voorzitter Bruno Vermeulen zondagmorgen om 9 uur het nieuwe seizoen op gang bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Eerlijk Duurt Langst. De komende weken krijgen de vijfendertig leden en de vinkeniers uit de streek een reeks van achttien wedstrijden voorgeschoteld. De traditionele borrel werd dit keer vervangen door een bloemstukje tijdens de
The post Start van

Lees meer »

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Vakbond VRT onderbreekt tweemaal uitzending halve finale Songfestival met oproep tot staakt-het-vuren in Israël

Bij de start en aan het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival werd het beeld kort onderbroken door een vakbondsactie. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden huwelijksfeest voor Marc en Monique

Marc Gouwy (71) en Monique Dewickere (68) huwden op 11 mei 1974 in Roesbrugge-Haringe en ze wonen in de Bikschotestraat in Langemark. Marc groeide op in Leisele en werkte eerst bij Metaalbouw in Beveren-aan-de-IJzer, nadien bij Klippan in Ieper om later af te sluiten in de Izegemse Gereedschapsmakerij. Judo en windsurfen waren zijn hobby’s. Monique
The post Gouden huwelijksfeest

Lees meer »