Lijsttrekker Piet De Groote (JA!) stelt eerste kandidaten voor

JA!, de nieuwe partij van ex-burgemeester Piet De Groote in Knokke-Heist, heeft zijn eerste kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Bekendste gezicht is wellicht gemeenteraadslid Neil Couhysder.

Piet De Groote stelde vorige maand zijn nieuwe partij voor, maar namen noemde hij nog niet. Nu loste de ex-burgemeester van Knokke-Heist wel de eerste lading namen voor op zijn lijst. Naast Neil Couhysder zijn dat tuinaannemer Giovanni Devent en leerkracht Annick Pintelon.

“Elk op hun manier tonen zij waar JA! voor staat. Een lijst die onze gemeente nog mooier, warmer, ondernemender, positiever en verdraagzamer maakt”, zegt De Groote. (MM)

The post Lijsttrekker Piet De Groote (JA!) stelt eerste kandidaten voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van vermoedelijke dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »