Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen, maar dat heb ik geweigerd”

Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger/presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar? En wordt hij betaald voor deze opdracht? “Zijn woordvoerder vroeg mijn vragen op voorhand door te geven, maar dat heb ik geweigerd.” 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Europapa verovert hitlijsten in heel Europa

Het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein is in de week na het Eurovisiesongfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa. Opvallend is dat Klein het in veel

Lees meer »

ANALYSE. “‘Als je wint heb je vrienden’, zong Herman Brood. Van Grieken vindt er geen”

“Met alleen maar een klinkende overwinning moet het Vlaams Belang zich weer vijf jaar beperken tot haar zweepfunctie vanaf de zijlijn. Tom Van Griekens uitgesproken ambitie is meebesturen, dus is een partner nodig”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Hij noemt het Nederlandse experiment inspirerend voor Belgische politici, om na 9 juni “langs onbetreden paden” een regering te vormen.

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

In mum van tijd loopt Stevoort in Hasselt onder water: jaarlijkse Pinksterfeesten verplaatst naar vandaag

Hulpverleningzone Zuid West Limburg kreeg gisteravond een 60-tal oproepen binnen over wateroverlast na een hevige onweersbui. Het ging om oproepen uit Beringen, Heusden-Zolder, Lummen, Herk-de-Stad, Hasselt en Sint-Truiden. Ook Stevoort in Hasselt waar op dat moment de jaarlijkse Pinksterfeesten plaatsvonden kreeg het zwaar te verduren. De Vierkamp, een traditioneel onderdeel van de feesten, is verplaatst naar vandaag.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »