Politie stelt pv op nadat kinderen schaap mishandelen tot het sterft: “Als dit niet vervolgd wordt, weet ik het ook niet meer”

Kinderen die een schaap mishandelen tot het erbij neervalt. En minstens één volwassene die hen nog lijkt aan te moedigen en alles filmt. De beelden die op sociale media verschenen, zijn intussen verwijderd. Maar Gaia dient een klacht in en hoopt zo dat er een boete of zelfs een gevangenisstraf wordt opgelegd.

 

Meer krantenkoppen in België

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Meer dan 1,2 miljoen Belgische gezinnen betalen tot 1.000 euro teveel voor energie, waarschuwt CREG

Meer dan 1.200.000 Belgische gezinnen betalen jaarlijks tot 1.000 euro teveel voor hun elektriciteits- en gasfactuur. Dat blijkt uit recente gegevens van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en Gas (CREG), de federale energietoezichthouder. Volgens Kurt Hernot, adviseur bij de CREG, komt dit grotendeels doordat veel gebruikers onvoldoende geïnformeerd zijn over hun contract.

Lees meer »