Pijnlijke primeur voor Britse koningshuis: verjaardag van prins Archie genegeerd op sociale media

De Britse prins Archie, het zoontje van prins Harry (39) en Meghan Markle (42), vierde gisteren zijn vijfde verjaardag. Wie niet meevierde, waren de rest van de Britse royals. Voor het eerst negeerde Buckingham Palace de verjaardag van het jongetje op sociale media. 

Meer krantenkoppen in België

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Rellen op Nieuw-Caledonië gaan onverminderd voort: 6 doden, meer dan 200 arrestaties 

In Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan, zijn ondertussen al 6 mensen omgekomen bij de rellen tegen de stemming van een grondwetswijziging die Franse onderdanen meer stemrecht geeft. Relschoppers hebben op verschillende plekken blokkades opgeworpen. Volgens de regering bevindt het eiland zich op een "destructief pad". "Blokkades van de relschoppers kosten mensenlevens, mensen hebben geen toegang tot

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

“Het Eurovisiesongfestival dreigt te verzanden in een Eurozwanenzangfestival”

Of u nu gekeken heeft of niet, dat heeft geen belang meer. Zelfs als u de jongste maanden op Mars heeft vertoefd, dan nog heeft u onmogelijk naast de hele heisa rond de Europese liedjes- en vooral showwedstrijd Eurovisiesongfestival kunnen kijken. Nooit eerder werd een deelnemer gediskwalificeerd. Die bedenkelijke eer is weggelegd voor de Nederlander Joost Klein. Waarom precies is

Lees meer »