Medard uit Diksmuide wijzigt koers en focust zich voortaan op poke bowls: “Ons profileren als een gezond fastfoodconcept”

In de Generaal Baron Jacquesstraat 59 gooien ze het sinds kort over een andere boeg. Voortaan focust de zaak zich op het aanbieden van poke bowls, zowel ter plekke op te eten als om mee te nemen.

“Toen mijn rechterhand in de keuken aangaf te vertrekken, is voor ons de bal aan het rollen gegaan”, vertelt Kenny Desmadryl (42), zaakvoerder van Poke Bowl Medard. “Met welk concept kunnen we elkaar meer ondersteunen dan de huidige keuken- en zaalverdeling, vroegen we ons af. Zo kwamen we al snel uit bij poke bowls. Gezond, snel, vegetarische opties, glutenvrije opties, ter plaatse op te eten én mee te nemen. Dat laatste is nieuw voor ons, maar we willen er heel sterk op inzetten dankzij onze webshop.”

Gezonde fastfood

In 2017 startte Bistro Medard, dat dus voortaan geen bistro meer is. Het wil zich nu profileren als een gezond fastfoodconcept, iets wat in deze regio uniek is. “Dit concept voldoet aan veel trends en noden die wij meer en meer opmerkten: de nood aan snel en gezond, aan veggie, glutenvrij,… en ook het hele takeawaygebeuren. Mensen willen vandaag de dag niet elke avond achter de potten staan, maar willen even goed een gezondere keuze dan de klassieke fastfoodopties”, legt Zena Verdievel (41), zaakvoerder van Poke Bowl Medard uit. “Daarnaast stappen we ook af van het klassieke tussen 12 en 13 uur luncht iedereen, bij Poke Bowl Medard zijn we doorlopend open van maandag tot en met zaterdag van 11 tot 19 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 21 uur.”

De oorsprong van de poke bowl ligt in Hawaï, maar er zijn ook Japanse invloeden te merken. Mensen kunnen kiezen tussen een reeds klaargemaakte poke bowl of er zelf een samenstellen. Via een eenvoudig stappenplan stel je jouw eigen poke bowl samen”, vertellen Kenny en Zena. “Een poke bowl is de moderne en westerse variant op het Hawaïaanse gerecht poke. Het gerecht bestaat uit een kom (Engels voor ‘bowl’, red.) met verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn en lauwwarm geserveerd worden, met daaroverheen een saus. Voor de basis kan men kiezen tussen sushirijst, bruine rijst, quinoa, zoete aardappel, nacho’s en ijsbergsla, met daarbij een keuze uit een 12-tal groenten, tataki tonijn, zalm, gebakken rundsblokjes, tofu, falafel, gebakken kippenblokjes of zonder proteïne, tien soorten dressing en 18 soorten toppings. Men kan ter plaatse eten of meenemen.”

Bestellen kan via de website: www.pokebowlmedard.be en ter plaatse via de kiosk.

The post Medard uit Diksmuide wijzigt koers en focust zich voortaan op poke bowls: “Ons profileren als een gezond fastfoodconcept” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury gelooft z’n ogen niet wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »