Grote stakingsbereidheid vraagt veel organisatie om alles op te vangen

De vakbonden kondigden al aan dat de stakingsbereidheid onder de leerkrachten groot zou zijn, en dat blijkt nu ook na de eerste actiedag in Antwerpen. Sommige scholen bleven dicht, andere schakelden over op afstandsonderwijs of lieten leerlingen gespreid naar school komen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Man verscheen met mes in mijn hotelkamer”: Verdachte van verdwijning Madeleine McCann staat opnieuw terecht in verkrachtingsproces

Een vrouw die Christian Brückner, de hoofdverdachte van de verdwijning van Madeleine McCann, beschuldigt van verkrachting, verklaarde tijdens de rechtszaak “dat ze in haar hotelkamer werd aangevallen door een man met een mes”. Brückner wordt beschuldigd van drie aanklachten van verkrachting en twee van seksueel misbruik tijdens zijn lopende proces in Braunschweig, Duitsland.

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

“We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »