Geef elkaar opnieuw het jawoord in de Japanse tuin: “Verborgen parel in Oostende”

Onder de noemer ‘Zee vol liefde’ biedt Stad Oostende getrouwde koppels vanaf nu de kans om hun huwelijksgeloften te hernieuwen in de unieke en spirituele omgeving van de Japanse tuin. “Met zijn bloeiende bloemen, kronkelende paden en kabbelende waterpartijen draagt deze sprookjesachtige plek bij aan een heel speciaal moment”, aldus schepen Hina Bhatti.

Het hernieuwen van huwelijksgeloften biedt paren de gelegenheid om hun liefde en toewijding aan elkaar te bevestigen, te vieren en even stil te staan bij de reis die ze samen hebben afgelegd. Of het nu na een bepaalde tijd is, bij een jubileum, of gewoon omdat je voelt dat het tijd is om opnieuw de liefde aan elkaar te verklaren, het hernieuwen van geloften is een heel bijzonder en emotioneel moment.

“Sinds het begin van de legislatuur kreeg ik van verschillende inwoners van Oostende de vraag of het mogelijk was om hun huwelijksgeloften te vernieuwen. Elkaar opnieuw het jawoord geven is een heel ontwapenend moment, we wilden het moment dan ook memorabel maken voor gehuwde koppels”, vertelt Hina Bhatti (Open Vld), schepen voor Burgerzaken. “Na wat overwegingen, hebben we gekozen om de ceremonie in de Japanse tuin te houden. De tuin is een echte verborgen parel in Oostende en zelfs nog een beetje onbekend terrein voor de Oostendenaren. Met zijn bloeiende bloemen, kronkelende paden en kabbelende waterpartijen draagt deze unieke sprookjesachtige plek bij aan een heel speciaal moment. Vanuit de Stad doen we nog te weinig met deze spirituele locatie, daar willen we nu verandering in brengen.”

Twee datums

De Stad nodigt alle koppels die in Oostende wonen uit om hun huwelijksgeloften te hernieuwen. “De huwelijksdatum en plaats waar ze gehuwd zijn, zijn van geen belang, maar ze moeten wel woonachtig zijn in Oostende”, zegt de schepen. “De koppels krijgen een mooie foto en attest mee naar huis. Ook familie is welkom om het bijzondere moment mee te maken. We kunnen nu telkens dertig koppels per keer ontvangen. Indien er veel vraag is, kijken we voor een eventuele derde datum.” (ZB)

De ceremonie vindt plaats in de Japanse tuin aan de Koningin Astridlaan op zaterdag 15 juni en zaterdag 22 juni 2024, telkens om 13 uur. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk en kan eenvoudig via www.oostende.be/zee-vol-liefde. Inschrijven is mogelijk tot en met dinsdag 11 juni.

The post Geef elkaar opnieuw het jawoord in de Japanse tuin: “Verborgen parel in Oostende” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job ter wereld”

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (75) is woensdagavond omstreeks 21 uur overleden. Tien jaar streed hij met veel positivisme en humor tegen kanker. Moenaert was achttien jaar lang – van begin 1985 tot eind 2012 – burgemeester: “Burgemeester van Brugge zijn is de mooiste job ter wereld.”
The post Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job

Lees meer »

“Elke euro wordt goed besteed”: Fietsen met Sep Vanmarcke en Bert De Backer tegen kinderarmoede

Op zaterdag 25 mei kan je samen met voormalig profwielrenners Sep Vanmarcke en Bert De Backer genieten van een social ride, georganiseerd door vzw Ride To Unite. Via drie verschillende fietstochten met afstanden van 51, 71 of 98 kilometer, zamelen ze opnieuw geld in voor Stichting Pelicano dat strijdt tegen kinderarmoede in ons land.
The post “Elke euro wordt

Lees meer »

Een drôle de campagne

18:49 Het Vlaams Belang versus de rest, of Bart De Wever versus Alexander De Croo: in een vooralsnog makke campagne blijven de verwachte boksmatchen achterwege. En terwijl alle partijen op de koopkracht foc…

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

De negentien vormelingen van Reninge en Noordschote

n de Sint-Rictrudiskerk in Reninge ontvingen op zaterdag 27 april 19 jongeren het heilig vormsel. Op de eerste rij staan van links naar rechts Marieke Vandenbulcke, Achiel Vlamynck, Thomas Segers, Michelle Louwagie, Femke Deturck, Willem Vanpeteghem, Hélène Bogaert, Emma Monbaillieu en Aaron Dekersgieter, op de tweede rij Aurora Snick, Jorne Notredame, Amber Beirnaert, Florien Delva,
The post De negentien

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »