Commissie geeft Tusk zetje met schrapping ‘atoombomprocedure’

Volgens de Europese Commissie is het risico op zware schendingen van de rechtsstaat in Polen geweken. Ze feliciteert de pro-Europese premier Donald Tusk met “deze belangrijke doorbraak”.

 

Meer krantenkoppen in België

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

“Niets zo vreselijk als alcoholvrij bier om 8 uur ‘s morgens”: setgeheimen van ‘Milo’ (die kijkers soms liever niet weten)

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 335 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: gemeentelijk crisisplan afgekondigd

De overstromingen die Voeren sinds vrijdagavond treffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. Als gevolg van het noodweer is er ook een stroompanne in de deelgemeente Moelingen. Bij de inwoners zit de angst er goed in, zeker toen even na 23 uur bericht kwam: “Evacuatie vanuit de woning is niet meer mogelijk”.

Lees meer »

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Staat Oekraïne op breken? Oud-kolonel Housen: “Er is een verklaring waarom de Russische bataljons zo makkelijk konden oprukken”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »