Al zeker 50 Limburgers kregen dit jaar een tijdelijk huisverbod opgelegd: “Als het zo doorgaat, wordt dit een recordjaar” 

Tussen 1 januari en 15 april van dit jaar kregen al 50 Limburgers een tijdelijk huisverbod (THV) opgelegd van de rechtbank. Dat blijkt uit cijfers die VRT NWS opvroeg bij het Agentschap Justitie en Handhaving. Zo’n verbod, dat initieel geldt voor maximaal 2 weken, verbiedt de agressieve partner om thuis te verblijven en contact te hebben met de rest van het gezin. De persoon moet zich ook laten begeleiden. Over heel Vlaanderen verdrievoudigde het aantal uitgesproken verboden de afgelopen vier jaar. 

Meer krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. “Hij was offensief een non-factor”: liefst vijf buizen bij Anderlecht, verschillende uitblinkers in het Brugse kamp

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen in één match dan in de hele play-offs.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Kris en Thijs zijn Laureaat van de Arbeid

Kris Huysentruyt en Thijs Vermeersch werden in de bloemen gezet als Laureaat van de Arbeid. Burgemeester Ingrid Vandepitte mocht namens de bevoegde commissie de medailles opspelden. Kris Huysentruyt ontving de gouden medaille en werd voorgedragen door de politie en Civiele Veiligheidsdiensten, terwijl Thijs Vermeersch de bronzen medaille mocht ontvangen en voorgedragen werd door de sierteelt-
The post Kris en

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs

Leerlingen die binnenkort het zesde jaar beroepsopleiding (BSO) met succes afronden, kunnen vanaf 1 september als voorbereiding op het Hoger Onderwijs starten met een VHO-jaar. Dit zevende jaar georganiseerd door scholengroep SKOBO is totaal nieuw voor de regio.
The post VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs appeared first on KW.be.

Lees meer »