Voormalig voorzitter Voka regio Brugge Ludo Lievens overleden: “Bruggenbouwer en toeverlaat voor vele familiale ondernemingen”

Bruggeling Ludo Lievens (66), voormalig voorzitter van ondernemersvereniging Voka regio Brugge, is op 3 mei na een slepende ziekte in Knokke-Heist overleden. Hij was de oprichter van het bekende fiscaal, juridisch en financieel advieskantoor Lievens & Co. De uitvaart van deze warme Bruggeling vindt plaat op zaterdag 11 mei om 11 uur in de Sint-Walburgakerk in Brugge.

Ludo Lievens zag het levenslicht op 6 juni 1957 in Roeselare. Hij groeide op in Zarren, maar belandde in 1980 in Brugge, na zijn master in de toegepaste economische wetenschappen, die hij behaalde aan de UFSIA in Antwerpen. Hij was gehuwd met de verpleegster Martine ‘Tine’ Schoonvliet en laat twee kinderen (Frédéric en Julie) en vijf kleinkinderen (Jules, Renée, Gaspard, Oscar en Zoé) na.

Expertise

Na vijf jaar gewerkt te hebben voor het Brugse fiscaal kantoor Ryckeman richtte hij in 1985 zijn eigen bedrijf op: Lievens & Co, met kantoren in Brugge, Brussel en Antwerpen, hielp ondernemers op scharnierpunten van hun bestaan zoeken naar juridische, fiscale, boekhoudkundige en economische oplossingen. Ludo Lievens stelde zijn expertise vooral ten dienste van grote familiebedrijven, maar ook van start-ups en scale-ups.

Zo begeleidde Lievens & Co jarenlang de groep Artes en was ook topchef Sergio Herman een vaste klant. Bovendien adviseerde Ludo Lievens Club Brugge bij de overgang van een vzw naar een naamloze vennootschap. Maar ook Cercle Brugge klopte bij Lievens & Co aan, toen de Vereniging verkocht werd aan AS Monaco.

Brainbrain

Lievens & Co telt 35 personeelsleden, zoon Frédéric Lievens en Dries Bertrem zijn in 2021 als jonge vennoten toegetreden tot dit advieskantoor. Van 2013 tot 2021 was Ludo Lievens voorzitter van Voka regio Brugge. Deze Bruggeling ijverde mee voor een hoogwaardige research & development site in de Chartreuse in Sint-Michiels, voor de Voka-hub in het Businesscenter O’Forty in Oostkamp en de nieuwe zeesluis in Zeebrugge.

Bovendien bracht hij ondernemers uit de regio in contact met de Brugse campus van KU Leuven: samenwerken met de faculteit van de industriële ingenieurswetenschappen biedt opportuniteiten voor de West-Vlaamse bedrijven en houdt de braindrain tegen. Daarnaast stond Ludo Lievens mee aan de wieg van het platform Brugge Inc, dat startende ondernemers en doorgroeiers een ontmoetingsplatform en een locatie aanbiedt.

Bruggenbouwer

Zoon Frédéric Lievens omschrijft zijn papa als volgt: “Mijn vader was een klankbord en toeverlaat voor vele familiale ondernemingen. Een bruggenbouwer en een warme man. Voor zijn kinderen een beschermende vader, die toch kon loslaten. We zullen hem missen.”

Aan de diep bedroefde familie biedt onze redactie haar oprechte blijken van deelneming aan.

The post Voormalig voorzitter Voka regio Brugge Ludo Lievens overleden: “Bruggenbouwer en toeverlaat voor vele familiale ondernemingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische instellingen stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische instellingen wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »