“Mooiste moment uit mijn carrière”: doelman Jaan Slosse kroont zich tot penaltyheld voor VK Langemark-Poelkapelle

VK Langemark-Poelkapelle kon zich zondag kwalificeren voor de tweede ronde van de eindronde in vierde provinciale. Na een 2-0-achterstand keerde VKLP terug tot 2-2. In de verlengingen werd niet meer gescoord en dus volgde een penaltyreeks. Daar kroonde VKLP-doelman Jaan Slosse (23) zich tot de held van de ploeg. Hij pakte drie elfmeters.

VKLP eindigde net als vorig jaar tweede in vierde provinciale D. Toen gingen ze in de eerste ronde van de nacompetitie onderuit op het veld van SK Elverdinge. Ook nu zag het er even benard uit, toen ze in en tegen KSV Oostkamp B – de vierde uit 4B – 2-0 achterkwamen. “Het was even een déjà vu”, zegt doelman Jaan Slosse. “Gelukkig zorgde Ruben Mackelberg met twee treffers nog voor het uur voor een snelle remonte. Ruben werkte twee keer perfect af.”

Penalty’s

Na de reguliere speeltijd volgden er verlengingen en een strafschoppenserie, waarin Jaan zich wist te onderscheiden. “Het gebeurt dat Niels Delporte, onze vaste strafschoppennemer, er eentje trapt op training. We hadden er echter niet specifiek op getraind. Als keeper heb je niets te verliezen. Ik kon er uiteindelijk drie pakken. Een van de elfmeters was zwak gegeven, bij de andere twee koos ik de juiste hoek. Nadien was iedereen door het dolle heen en kwamen de spelers naar mij gelopen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Zo kon ik ook iets goedmaken voor de tweede tegengoal, waar ik beter kon doen. Deze penaltyreeks is het mooiste moment uit mijn carrière. Ik wil echter niet alle pluimen op mijn hoed steken. Onze eigen strafschoppen werden fantastisch tegen de netten gejaagd.”

KM Torhout B

Zo lijkt de promotie naar derde, waar de club al een hele tijd naar snakt, heel dichtbij. “Na de match was er euforie. Het trauma van vorig jaar is grotendeels verwerkt, maar we zijn er nog niet. Zolang promotie niet 100 procent zeker is, moeten we focussen op de volgende tegenstander. Die komt er donderdag al aan en het zal een pittige wedstrijd zijn tegen KM Torhout B. Opnieuw treffen we dus een B-ploeg van een ploeg uit amateurklasse. Zij liepen de titel nipt mis in 4B. Dit keer hebben we wel het thuisvoordeel en ik roep iedereen op om ons te komen aanmoedigen donderdag. Ik verwacht dat er veel volk aanwezig zal zijn. Als we donderdag winnen zijn we helemaal zeker. Bij verlies wordt het rekenen en tellen, dus we gaan vol voor de zege”, zegt de Langemarkenaar.

Donderdag 9 mei om 15 uur: VK Langemark-Poelkapelle – KM Torhout B.

The post “Mooiste moment uit mijn carrière”: doelman Jaan Slosse kroont zich tot penaltyheld voor VK Langemark-Poelkapelle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerdy Dupont is Kei van een Sporter

Het stadsbestuur van Poperinge huldigde de kampioenen van het voorbije sportseizoen en reikte ook enkele sportonderscheidingen uit. Er waren acht titels voor Sportverdiensten, vier Sportonderscheidingen en ongeveer 150 kampioenen werden gehuldigd.
The post Gerdy Dupont is Kei van een Sporter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.
The post Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch appeared

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Helft van de patiënten met hoge bloeddruk stopt voortijdig met behandeling

De helft van de patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) houdt zich niet aan de voorgeschreven langetermijnbehandeling. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De foute behandeling van hypertensie kost in Europa jaarlijks aan 200.000 mensen het leven. Daarom lanceert het Belgisch Hypertensie Comité een campagne om patiënten bewust te maken van de risico’s.

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury verbaasd wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »