LIVEBLOG GIRO. Plots toch animo: interessant groepje met onder anderen Merlier, Kooij en Milan rukt zich los

Na twee klimdagen krijgen de snelle mannen nu hun kans in de Giro. Helemaal vlak is de rit richting Fossano niet, maar alles lijkt in de richting van een eerste massasprint te wijzen. En wie sprinten zegt, zegt Tim Merlier. Onze landgenoot is goed op dreef dit jaar. Zijn grootste uitdagers voor de dagzege zijn Olav Kooij en Jonathan Milan. Wie neemt een eerste optie op de maglia ciclamino? Volg de rit hieronder of kijk op VTM. 

Meer krantenkoppen in België

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »