Honderdtal studenten bezet gebouw UGent: “Het zal niet zo uit de hand lopen als in de VS”

Een groep van naar schatting een honderdtal studenten heeft zoals aangekondigd ‘een gebouw’ van de UGent deels bezet: het werd de hal van het Universiteitsforum, beter bekend als ‘de ufo’. Ze willen er zeker tot woensdag blijven.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets dom ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Waarvoor een zoekende kunstenaar als Michael Wolf vroeg opstaat

De laatste foto’s die fotograaf Michael Wolf in Hongkong maakte, zijn in volle glorie te zien in Gallery Fifty One in Antwerpen. Wolf, die in 2019 plots overleed, was in 2017 verhuisd aar het Hongkongse eilandje Cheung Chau. Tot zijn dood fotografeerde hij tussen halfzes en halfacht ’s ochtends de zonsopgang vanaf het dak van zijn huis.

Lees meer »

KIJK. Relatie nooit officieel bevestigd, maar Bradley Cooper deelt innige kus met Gigi Hadid op concert van Taylor Swift

Model Gigi Hadid (29) ging in Parijs naar het optreden kijken van haar goede vriendin Taylor Swift. Voor de gelegenheid nam ze acteur Bradley Cooper (49) mee. De twee genoten duidelijk van concert en van elkaars gezelschap. Bradley en Gigi werden voor het eerst samen gespot in oktober 2023, maar hebben hun relatie tot nu toe nog niet officieel bevestigd.

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

Vrienden van Roeselarenaar vinden zijn gestolen auto in gracht

Een man uit Roeselare heeft zijn gestolen auto terug die enkele van zijn vrienden afgelopen nacht in een gracht hebben gevonden. De dief had de auto kort ervoor gestolen van op de oprit van het huis van de Roeselarenaar. De vrienden waren even ongerust omdat de portefeuille met de identiteitskaart van de eigenaar in de auto lag. Maar de Roeselarenaar

Lees meer »

De succesformule achter Action, Wibra, Zeeman en Kruidvat onthuld: dit is waarom we massaal gaan winkelen in budgetketens

Action scoort recordomzet na recordomzet, Kruidvat telt in ons land wekelijks een miljoen kopers en Wibra opent deze maand liefst drie extra winkels. De schaamte die we vroeger hadden over winkelen bij budgetketens, is volledig verdwenen. Wat is de formule achter Action, Wibra, Zeeman en Kruidtvat? Experts onthullen hun strategieën en leggen uit voor welke producten je in welke winkels

Lees meer »

EXCLUSIEF. Laura Hilven, stuwende kracht achter Leandro Trossard: “Toen Arsenal concreet werd, ben ik van geluk in tranen uitgebarsten”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League. “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én

Lees meer »