Bernard Hill, acteur uit ‘Lord of the Rings’ en ‘Titanic’, zei uren voor overlijden nog Comic Con af

Bernard Hill, bekend van zijn rollen als koning Theoden in ‘Lord of the Rings’ en de kapitein in ‘Titanic’, werd zondag verwacht op een reünie met de ‘Lord of the Rings’-cast op een Comic Con. De acteur zei op het laatste moment af wegens ziekte van zijn partner, maar enkele uren later bevestigde zijn manager aan ‘BBC’ dat de acteur overleden was. 

Meer krantenkoppen in België

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Ward Onderbeke is een stille, doodbrave jongen. Eens op het terrein scoort hij meermaals met de ogen dicht. Hoeveel rozen in zijn hele carrière? Hij heeft er geen idee van. Zijn mooiste moment? Er waren er zoveel, maar ook mindere. Zulke antwoorden typeren de goalgetter: hij relativeert zowel tegenslagen als euforie.
The post Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Van rijbewijs tot diploma samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden feest voor Gilbert en Godelieve

Gilbert Verkruysse (69) en Godelieve Lermyte (72) uit het Burg. Mahieuplein in Poperinge vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Gilbert werkte eerst in de bouw en ging na zijn legerdienst aan de slag in een textielfabriek. Later werkte hij nog bij de NMBS als spoorlegger. Op zijn zestigste ging hij met pensioen. Godelieve werkte bij de
The post Gouden feest

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »