8.600 badeendjes strijden voor een plaats in de top 10 tijdens Oudenburgse Duck Race

Zondag om 14 uur werd het startschot gegeven van de Duck Race op het Oudenburgse Vaardeken. Maar liefst 8.600 plastic badeendjes werden op het zelfde moment te water gelaten. Het is de tweede keer dat Rotary Gistel vzw deze originele activiteit organiseerde.

Het publiek kon de genummerde eendjes kopen voor 5 euro per stuk. Een gerechtsdeurwaarder hield de wedstrijd nauwlettend in het oog. Na de start werden de eendjes door middel van blazers vooruit gestuwd binnen de afbakening van het parcours dat ongeveer 400 meter lang was.

Fiets voor winnaars

De finish was ter hoogte van de festivalweide van Duck Fest nabij de Abdijhoeve en bestond uit een trechtervormige begrenzing waarbij aan het einde slechts één eendje tegelijk over de finish kon komen. De gerechtsdeurwaarder stond aan de finish en bepaalde welke eendjes in functie van de aankomst in de prijzen vielen. De eigenaars van de eerste tien eendjes kregen een fiets cadeau. De prijzenpot bedroeg 30.000 euro.

The post 8.600 badeendjes strijden voor een plaats in de top 10 tijdens Oudenburgse Duck Race is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.
The post Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken appeared first on KW.be.

Lees meer »