Zestienjarige krijgt zware klappen aan station Geraardsbergen

Een scholier van 16 kreeg donderdag na school rake klappen van enkele jongeren aan het station in Geraardsbergen, nadat hij weigerde om 100 euro te betalen aan een jeugdbende in ruil voor bescherming. Ook een man die het slachtoffer wou helpen, deelde in de klappen. Twee minderjarige daders werden opgepakt door de politie, het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe Julie Vanloo op haar 31ste haar American dream waarmaakte

De droom is uitgekomen: Julie Vanloo (31) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag haar debuut gemaakt in de WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze wel haar eerste wedstrijd, maar na het parcours dat Vanloo de afgelopen jaren heeft afgelegd, is dat maar bijzaak. Dat ‘JLOO’ op haar 31ste eindelijk de WNBA heeft gehaald, daar draait het om.<br

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee en Lang niet in voorlopige EK-selectie Nederland – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Smile en Ambrosia in concert

Het koor Smile en de Flexband Ambrosia, twee bekende muziekverenigingen uit het lokale cultuurlandschap, slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk tweedaags concert met als thema filmmuziek. De titel: Smile & Ambrosia @ the movies.
The post Smile en Ambrosia in concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De regels voor sociale media voor kinderen worden strenger. Vooral Facebook wordt geviseerd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thierry Beyts pakt nu uit met boek over duistere Brugse verledens

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »