TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch leger verovert nog een Oekraïens dorp: dronebeelden tonen totale vernieling

Het Russische leger is er naar eigen zeggen in geslaagd om een nieuw dorp in het oosten van Oekraïne te veroveren: Ocheretyne in de regio Donetsk. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 5 mei terug. 

Meer krantenkoppen in België

HET RAPPORT. Deze Kamerleden losten problemen op en ontdekten gefoefel – één keer door zélf een overtreding te begaan

Meer tijd om te rouwen als je kind of partner sterft, deurwaarders die geen beslag meer mogen leggen op je gsm, eenvoudig van achternaam veranderen en gefoefel bij bpost dat werd uitgespit. Het zijn stuk voor stuk realisaties die de voorbije legislatuur uit de koker van het federaal parlement kwamen. En ook al kent succes soms vele vaders en moeders,

Lees meer »

Zwart, stoer en sexy: dit zijn the best dressed people van Extrema Outdoor

Zonder twijfel hét best op elkaar afgestemde fashionkoppel van deze editie: Jolan en Sonny uit Maastricht vallen op met hun stoere en sexy kledingkeuze. “Mijn vriendin heeft net een fashionopleiding in Engeland afgerond: fashion communication en styling”, vertelt Sonny. “Ik volg dus haar stylingsadvies op (lacht).” “Vroeger droeg hij skinny jeans”, grinnikt Jolan, “maar nu kleedt hij zich lekker baggy

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker

Nadat er enkele edities geschrapt werden door corona, pikten Frank De Smyter en Christ Vanackere vorige jaar de draad van de voettochtbedevaart naar Oostakker weer op. Een veertigtal deelnemers schreven toen in, maar dat aantal zal nu ruim overtroffen worden.
The post Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Wie is Mohamed Amra, ‘de Vlieg’ waar honderden agenten nu jacht op maken?

Twee cipiers doodgeschoten, twee collega’s in kritieke toestand en nog een vijfde slachtoffer lichtgewond aan het oor. Een gewapend commando zette in het Franse departement Eure (Normandië) de grote middelen in om Mohamed Amra (30) te bevrijden. Honderden agenten maken nu jacht op hem. Maar wie is deze beroepscrimineel, met de bijnaam ‘De Vlieg’?

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »