Politie schiet 16-jarige geradicaliseerde jongen dood na mesaanval in Perth

In Perth, in het westen van Australië, is zaterdagavond een 16-jarige jongen doodgeschoten door de politie nadat hij eerder een 18-jarige man had aangevallen met een mes. Dat meldt de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. 25 jaar geleden dat titel op slotspeeldag nog op drie velden kan uitgereikt worden – Brugse fans wachten spelersbus op

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

Drie Spanjaarden en Afghaan gedood in Afghaanse stad Bamiyan

Drie buitenlandse toeristen en een Afghaan zijn vrijdagavond in Bamiyan, een toeristische stad in centraal-Afghanistan, gedood door geweervuur. Dat meldt een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De buitenlandse slachtoffers hadden de Spaanse nationaliteit, deelt de regering in Madrid vrijdagavond mee.

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thierry Beyts pakt nu uit met boek over duistere Brugse verledens

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Lees meer »

Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al twee jaar in Brugge woont, slaagde erin zes familieleden levend uit Gaza weg te krijgen: “Voor mijn schoonzus Maram op het nippertje, zij kon met een visum naar Egypte vlak voor de grenspost gebombardeerd werd.”
The post Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost” appeared first on

Lees meer »