Guldensporencollege Engineering en DAS laat je kennismaken met hun werkateliers en klassen via Urban Trail

Voor de tweede keer organiseerde Guldensporencollege Engineering en DAS hun Urban Trail. “Het terrein van de school werd omgetoverd tot een spectaculair parcours voor de Urban Trail, een avontuurlijke looptocht door de gebouwen en de omgeving. Een leuke manier om onze school te leren kennen”, zegt medeorganisator Lisa Leysen, leerkracht Engels.

De Urban Trail biedt deelnemers de mogelijkheid om op een actieve en dynamische manier de werkateliers en de klassen van het Guldensporencollege te verkennen. “Door de gangen, trappen en pleinen van deze onderwijsinstellingen te doorkruisen, kregen een 100-tal toekomstige en huidige leerlingen, sympathisanten en ouders een uniek perspectief op deze bruisende gemeenschap van geëngageerde leerkrachten en leerlingen”, zegt coördinator Geert Devolder.

The post Guldensporencollege Engineering en DAS laat je kennismaken met hun werkateliers en klassen via Urban Trail is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

Minister Hilde Crevits in Alveringem: “De 3,5 miljoen voor Stavele liggen opzij”

Vlaams minister Hilde Crevits was op maandag 20 mei op uitnodiging van de Alveringemse afdeling even in de Alveringemse deelgemeente Leisele. De minister vertelde dat de 3,5 miljoen voor beschermende maatregelen voor Stavele zeker zijn, dat ze denkt dat de provinciebesturen ook in de volgende legislatuur overeind blijven en dat ze tegen verplichte fusies is.
The post Minister Hilde

Lees meer »

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »