Een nieuwe teleurstelling voor de Rouches: zwak Standard gaat onderuit bij OH Leuven

Ivan Leko en Standard zijn een teleurstelling rijker. De Rouches verloren aan Den Dreef met 3-1 na onder meer een wereldgoal van Nachon Nsingi. Standard blijft achter met 5 op 21 en kon nog geen match winnen in de Europe Play-offs. 

Meer krantenkoppen in België

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ‘Thuis’ zwaar onder vuur ligt, reageert de hoofdscenarist: “Met juiste topics schetsen we tijdsgeest”

Soap moet drama en een vleugje passie bevatten, maar bij ‘Thuis’ lijkt het evenwicht toch zoek. Op kijkersforums wordt alsmaar meer geklaagd over de overdaad aan seks, geweld en drugs in de serie. Van wurgseks bij Waldek tot een bizarre ménage-à-trois met Frank en Simonne. “We lijken wel in Sodom en Gomorra beland”, klinkt het. Een duidelijke koerswijziging in de

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »