CHECK– Pas op voor valse advertenties over niet opgehaalde Amazonpakjes

Op Facebook circuleren de laatste maanden verschillende advertenties van pakketten van webwinkel Amazon die niet zouden zijn opgehaald, vaak met dure spullen bij. Die zou je voor een paar euro kunnen kopen. Maar in werkelijkheid gaat het om abonnementsfraude. Als je betaalt, zit je vast aan een abonnement dat veel meer geld van je rekening haalt. En een pakket krijg je niet. 

Meer krantenkoppen in België

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leven aan zee is gezonder, toont nieuw onderzoek: “Ons immuunsysteem wordt er beter getraind”

Zeelucht stimuleert het menselijke immuunsysteem. Dat is voor het eerst aangetoond door onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), UGent en UAntwerpen. Ze deden dat op basis van labtests met aerosolen uit opspattend zeewater. Kort gezegd komt het erop neer dat die aerosolen bepaalde bacteriën bevatten die ons immuunsysteem trainen en onderhouden, en dus sterker maken.

Lees meer »