Vierde Mountainbike Streetrace

Op maandag 20 mei vindt de vierde Mountainbike Streetrace plaats. Er zal opnieuw gestreden worden voor de Belgische titel, een unicum in ons land, dus spanning verzekerd. De vierde editie gebeurt andermaal op een speciaal daarvoor uitgestippeld parcours in het centrum van de gemeente.

“Zarren, pal in het centrum van onze provincie, is niet meteen de plaats die doet denken aan een spectaculaire mountainbikewedstrijd”, aldus organisator Geert Braem. “West-Vlaanderen is bijna de blinde vlek wat mountainbikewedstrijden betreft. Toch groeide een paar jaar geleden bij ons het idee om zo’n wedstrijd te organiseren. Het grootste probleem was de geschikte locatie, want een bos of een mooi en groot attractief terrein is hier niet in de buurt. Maar wat niet is, kan je ook zelf maken. Onze inspiratie haalden we in Nederland, waar er meerdere streetrace-wedstrijden en zelfs streetrace-competities zijn. In het centrum van Zarren vonden we een parcours waar we natuurlijke en kunstmatige hindernissen konden aanbieden: kleine stellingbruggen, een prachtig wasbord, kombochten, ribbelstroken en springschansen. Allemaal uitdagende hindernissen die zorgen voor spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.”

Groeiende interesse

“Dit uniek concept zorgt ervoor dat we elk jaar meer en meer deelnemers mogen verwelkomen. Wie er de vorige edities bij was, komt terug. Dit is het ultieme bewijs dat streetrace zijn plaats verdiend heeft in het mountainbikelandschap. Dit keer streven we ernaar om een deelnemersveld van 250 renners te krijgen. Het is ook onze betrachting om medeorganisatoren te vinden, want we hadden graag meerdere wedstrijden toegevoegd, zodat deze specifieke wedstrijdvorm een succes kan worden. Dat onze wedstrijd ook buiten Zarren een succesverhaal kan worden, is ook Cycling Vlaanderen niet ontgaan, want ze willen ons concept uitrollen in heel Vlaanderen. De deelnemers komen uit alle uithoeken van ons land. Momenteel zijn de verst ingeschreven deelnemers afkomstig uit Borgloon en Hoogstraten. De inschrijvingen worden afgesloten op 12 mei”, geeft Geert nog mee. (Jeffrey Dael)

www.bkstreetracezarren.com

The post Vierde Mountainbike Streetrace is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde

Woensdagmorgen even over 10 uur gebeurde in de Zedelgemsestraat in Ruddervoorde een zwaar ongeval. Daarbij raakte de bestuurster ernstig gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden, waarna ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

De Zwinregio rond Knokke-Heist ontdekken? Dat kan vanaf nu met rugzak, fiets én opblaasbootje

Knokke-Heist is een hotspot voor avonturiers rijker. Binnenkort ontdek je de kustgemeente en omliggende Zwinregio door te ‘packraften’. Een relatief nieuwe sport die bestaat uit een kruising tussen backpacken en raften waarbij je de ongerepte natuur in haar puurste vorm ervaart. Het idee komt van Tony Durnez (43) en Esther van de Pol (38) die je met hun bedrijfje Adventuretime

Lees meer »

Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers

Onder de noemer ‘Start 2 Coach’ organiseert Stad Oostende een laagdrempelige trainerscursus voor jongeren. De bedoeling is om alle jongeren vanaf 15 jaar de kans te geven om een trainersdiploma te behalen. De interesse is alvast erg groot.
The post Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers appeared first on KW.be.

Lees meer »