Sint-Maarten-meisjes Loppem rondt met ouders, vrienden en spaghetti KSA-jaar af

Een 190-tal KSA-meisjes, ouders en sympathisanten schoven enthousiast aan tijdens de ‘spaghetti à volonté met uitgebreid dessertbuffet’ van KSA Sint-Maarten.

Voor de eerste keer organiseerden de leidsters de jaarlijkse feestavond in het nieuwe MFC Sint-Maarten Loppem, dicht bij het jeugdheem van De Strooien Hane. De ouders konden met een fotoprojectie het bijna voorbij KSA-jaar herbeleven. De leidsters en kinderen uit de jongste KSA-groepen brachten op muziek volgens het thema van de avond ‘cowboy en indianen’ dansjes. Een 40-tal vooral Loppemse sponsors die de jeugdvereniging genegen zijn, zorgden voor een rijkelijke tombola.

“Zaterdag 11 mei volgt nog een verrassingsdag buiten Zedelgem als slotactiviteit. Na de blok- en examentijd in mei en juni, trekken we van 1 tot 10 juli op zomerkamp in en rond Westmalle in het teken van de Olympische zomerspelen”, blikt Berthe Dossche samen met 13 leidsters enthousiast vooruit. (HV)

The post Sint-Maarten-meisjes Loppem rondt met ouders, vrienden en spaghetti KSA-jaar af is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb hem nooit zó zien afzien”: Usyk laat Fury sterretjes zien en is na episch gevecht de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anneke (48) wacht al 4 jaar op compensatie nadat phishers haar rekening plunderden: “De ombudsdienst geeft ons gelijk, maar de bank weigert”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »