Partij ‘de O mens’ komt op bij gemeenteraadsverkiezingen, Yves Miroir trekt naar de kiezer

De lokale partij ‘de O mens’ zal nu toch alleen opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakten initiatiefnemers Yves Miroir en Angelo Flederick zaterdag bekend. Het wordt de zesde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de badstad.

De O mens ontstond vorig jaar nadat gebleken was dat Yves Miroir niet meer op één lijn zat met Groen. Miroir werd verkozen bij die partij maar had veel kritiek op het huidige stadsbestuur en zich niet kon vinden in de kartelplannen van Groen, Open VLD en CD&V. Na de breuk met Groen en de meerderheid ging Miroir als onafhankelijke zetelen. Hij richtte ‘de O mens’ op; een afkorting van de thema’s waarvoor de groene, progressieve en linkse partij staat : dierenwelzijn, erfgoed, Oosteroever, milieu, energie, natuur en solidariteit. Met een kleine groep werd ook een partijprogramma van meer dan 500 punten geschreven.

Krachten bundelen

Yves Miroir zei de voorbije maanden dat hij geloofde in een bundeling van krachten en het liefst met een kartellijst zou opkomen. De O mens zocht contact met andere partijen. Het ging concreet om PVDA en Vooruit. Met deze laatste partij waren er gesprekken maar die draaiden op niets uit. Er zijn bij Vooruit namelijk meer kandidaten dan er plaatsen zijn en het bestuur zag een samenwerking met Miroir niet zitten. Yves Miroir : “Er zijn nochtans zeer veel raakpunten tussen onze programma’s. We beschouwen hen wel als een bevoorrechte partner.”

Dan toch op eigen kracht

“We zullen dus met een eigen lijst opkomen. We willen daarbij fors inzetten op studenten en jongeren. Het is onze ambitie om met een volledige lijst van 41 kandidaten te komen”, zegt voorzitter Angelo Flederick. Wellicht wordt Yves Miroir lijsttrekker. Hij zal als gemeenteraadslid ook de handtekening leveren voor het indienen van een lijst. “Wij willen niet meedoen aan de klassieke partijpolitiek. De kiezers zijn het huidige bestuur beu. Wij staan voor inhoud en geven een stem aan kiezers die zich momenteel niet kunnen identificeren met een van de gevestigde partijen”, zeggen Angelo Flederick en Yves Miroir. Kandidaten kunnen zich melden via de website www.de-o-mens.be. Ze zijn daarmee de zesde partij die zal meedingen naar de gunst van de kiezer, naast Trots op Oostende, Vooruit, N-VA, Vlaams Belang en PVDA. (efo/foto efo)

The post Partij ‘de O mens’ komt op bij gemeenteraadsverkiezingen, Yves Miroir trekt naar de kiezer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto’s

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto’s kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een

Lees meer »

“Toen die journalist mijn dochter benaderde, trok ik de stop eruit”: Bert uit ‘The Voice’ legt uit waarom hij uit spotlights verdween

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview. Hij

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Lunin start, maar Ancelotti gooit met lof: “Courtois wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx

Julie Heyndrickx hangt de schoenen aan de haak. De 27-jarige opposite en kapitein van Wivo Wingene blikt terug op haar volleybalcarrière en legt de focus op een aantal andere sporten.
The post Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat in Wervik hervatten

Volgens de planning hervatten de werken voor het vernieuwen en ondergronds brengen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat in Wervik op 21 mei. Het zal dan liefst 40 dagen zijn dat de werken stil lagen. Met de firma Zeelse Grond- en Kabelwerken hervat een andere aannemer de werken.
The post Vanaf 21 mei met een andere aannemer: Werken Rekestraat

Lees meer »