DEELNEMERS GIRO. Veertien Belgen rijden de Ronde van Italië

Vandaag is de 107e Ronde van Italië van start gegaan. Kan er iemand topfavoriet Tadej Pogacar het vuur aan de schenen leggen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst én het rittenschema. 

Meer krantenkoppen in België

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Aanklager van Internationaal Strafhof wil aanhoudingsbevel voor Israëlisch premier Netanyahu en Hamas-top: “Voldoende bewijs voor oorlogsmisdaden”

Karim Khan, de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), heeft een verzoek ingediend om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen premier Benjamin Netanyahu, en Yoav Gallant, de minister van Defensie van Israël. Volgens Khan zou er voldoende bewijsmateriaal zijn dat zij oorlogsmisdaden gepleegd hebben tegen de Palestijnen. Hij wil ook 3 Hamas-leiders aanhouden.

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Ook in ons land oppassen voor lokale wateroverlast: “De eerstvolgende dagen blijft de situatie erg onstabiel”

Het noordoosten van Frankrijk heeft sinds vrijdagochtend te kampen met overstromingen. In de regio Moselle is er intussen al code rood afgekondigd. Maar ook in ons land wordt het oppassen voor lokale wateroverlast. In Luik werd de code oranje afgeroepen. En er is de eerstvolgende dagen geen beterschap in zicht, volgens weerman Frank Deboosere. “Er zijn zelfs weerkaarten die nog

Lees meer »