Argentijnse president valt Spaanse premier aan: “Zijn linkse beleid brengt slechts dood en armoede”

De Argentijnse president Javier Milei heeft zwaar uitgehaald naar de Spaanse premier Pedro Sánchez, die hij verwijt “slechts dood en armoede te brengen”. Eerder had een Spaanse minister Milei geïnsinueerd dat Milei tijdens zijn verkiezingscampagne “substanties” had ingenomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek

Alle Diksmuidse gezinnen die het afgelopen jaar een baby mochten verwelkomen, werden onlangs in de bibliotheek uitgenodigd op een babyborrel. 22 gezinnen schreven in.
The post Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moendial brengt de Rode Duivels op groot scherm in Moen

Binnen een kleine maand spelen de Rode Duivels om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. 17 Juni betekent dan ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’. Alle wedstrijden van het nationaal voetbalelftal worden er op groot scherm uitgezonden in het Millenniumpark in Moen. Een organisatie van Moen Feest samen met de officiële

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »