Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg, maar ontkent dat hij de bedoeling had om haar van het leven te beroven.

Monika P. kwam op vrijdag 12 april om het leven in haar woning in Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke. In eerste instantie waren de precieze omstandigheden van haar overlijden onduidelijk. Na een eerste verhoor mocht haar echtgenoot dan ook beschikken. Een autopsie wees echter uit dat de 74-jarige vrouw wel degelijk op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht.

Haar 74-jarige man werd uiteindelijk een week na de feiten voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van moord. Ondertussen bekende Noël D. dat hij zijn echtgenote van het leven beroofde. Tijdens een banale discussie sloeg hij met een hamer op het hoofd van het slachtoffer. Naar eigen zeggen had hij echter nooit de bedoeling om zijn echtgenote om het leven te brengen. Wellicht zal een reconstructie binnenkort meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden.

De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat D. in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. De verdediging had ook niet aangedrongen op zijn vrijlating. Volgens meester Pieterjan Dens heeft zijn cliënt op de zitting wel uitdrukkelijk zijn spijt uitgedrukt.

Lees ook

“Niemand had dit verwacht”: buren vol ongeloof na aanhouding van zeventiger voor moord op echtgenote in Jabbeke – KW.be

Advocaat moordenaar Monika (74) vraagt en krijgt anderhalve week uitstel van raadkamer: “Hij is een gebroken man” – KW.be

The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Zo heeft ‘De mol’ Senne gesaboteerd in de proeven: ”En toen begon die ananas in mijn broek te lekken”

“Ik zag hem af en toe een klein bijstapje maken om aan extra stappen te komen. Typisch molgedrag”. Winnaar Bernard Balcaen (33) had ‘de mol’ Senne al snel in het vizier. Tijdens een reünie in het Sint-Jansbergklooster in Zelem komen de kandidaten van ‘De mol’ te weten hoe Senne van der Zweep (28) tijdens de proeven heeft ‘gemold’. Hij slaagde

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Hubert Rubbens neemt na deze editie afscheid van ‘zijn’ Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei loodst Hubert Rubbens voor een laatste keer Oostende voor Anker door een erg drukke maritieme vierdaagdse. Na 23 succesvolle en twee verzopen corona-edities neemt hij definitief afscheid van zijn varend erfgoedfestival. Sinds 2000 is Oostende voor Anker de ouverture van de zomerse evenementenkalender. Samen met de grote roerganger blikken we terug.<br

Lees meer »

Beoogde premier Plasterk zegt in de krant “sorry” tegen Omtzigt

Ronald Plasterk heeft vrijdag in een open brief in De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). In een eerdere fase van de regeringsvorming kregen de twee het aan de stok. Plasterk was toen informateur. Nu wordt hij beschouwd als een mogelijke toekomstige premier.

Lees meer »

Hel breekt los in ‘Familie’: opperschurk Bert Van den Bossche is terug

Al wekenlang wordt er volop gespeculeerd onder de ‘Familie’-kijkers? Wie is Joris, die enkele maanden geleden zijn intrede maakte, en wat is hij van plan? De gekste theorieën deden de ronde. Is het Simon Feyaerts, Xavier Latour, of zelfs Didier De Kunst? Vrijdagavond vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar en werd Joris’ geheim onthuld. En zo maakt één van de

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »