Vakantiegeld: waar je recht op hebt en wat je ervan overhoudt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

Energieregulator CREG: ruim 1,2 miljoen Belgen betalen 1.000 euro per jaar te veel voor energie en gas

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Levenslange schorsing voor scheidsrechter die 4 (!) rode kaarten uitdeelt én vervolgens meeviert met de kampioen: “Ik begrijp er niets van”

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »