Stan Vanthourenhout droomt weer van de top vijf op het PK wielrennen

Precies een jaar geleden viel Stan Vanthourenhout in Adinkerke net naast het podium van het West-Vlaams wegkampioenschap. In een sprint met vijf werd hij vierde. De pion van de Noordzeemeeuw mikt weer op de top vijf.

Het scenario van dat PK 2023 zit nog volledig in het hoofd van de jongste zoon van bondscoach Sven Vanthourenhout. “Nicolas Plancke zat goed, viel een tweede keer aan en ik ging mee want ik zat voorin het peloton”, herinnert Stan Vanthourenhout (15) zich. “We reden de hele wedstrijd voorop. In de finale pikten eerst twee renners aan, daarna nog Bas Vandenbulcke. Die frissere mannen pakten de podiumplaatsen, ik werd vierde.”

Zaterdag probeert hij het bij de tweedejaarsnieuwelingen. Tot nog toe werkte hij een tiental wedstrijden af. “Het loopt redelijk goed”, evalueert Vanthourenhout. “Enkel de interclub om de Beker van België in Moeskroen viel tegen. In de eerste ronde liep mijn ketting af. Ik heb twee ronden moeten achtervolgen om weer in het peloton te geraken. De koers werd even geneutraliseerd. Daarna ontploften mijn benen.”

Liefst geen sprint

Gent-Wevelgem, de Katjeskoers, verliep beter. In Ieper bolde hij in het eerste peloton achter de kopgroep van acht als 21ste over de streep. “Lastige koers, maar een leuke ervaring”, blikt Stan terug. “Ik had een beetje geluk bij de evolutie van de koers. Met een tweede groep kon ik in de finale weer aanpikken bij het eerste peloton.”

Vorige zondag trok de student aan het KTA Brugge naar de kermiskoers in Bachte (Deinze). Een wedstrijd die hij op plaats vijftien afsloot. “Een winderige koers, heel snel lag het peloton volledig uit elkaar”, vertelt Stan Vanthourenhout. “Toch probeerde ik koers te maken. Waardoor in de finale niet veel jus meer in mijn benen stak.”

De tweedejaarsnieuweling hoopt dat hij zaterdag tijdens het PK weer in een ontsnapping geraakt. “Top vijf halen zou mooi zijn”, besluit hij. “Als het op een sprint uitdraait, wordt dat iets anders.”

The post Stan Vanthourenhout droomt weer van de top vijf op het PK wielrennen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse Grote Markt

De vredesdienst van Stad Ieper organiseerde op woensdag 15 mei een stiltecirkel op de Grote Markt om de Nakba te herdenken, de vlucht van ongeveer 750.000 Palestijnen bij de vorming van de staat Israël. “Wat in Gaza gebeurt is de extreme climax van deze decennia durende onderdrukking”, klinkt het.
The post Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse

Lees meer »

“Meer dan 1 miljoen kijkers gaan niet tevreden zijn”: VRT-acteurs gaan in tegenaanval tegen Vlaams Belang

“Nooit eerder zo’n onzin gehoord.” VRT-acteurs zijn niet te spreken over de uitspraken van Chris Janssens (46). De ondervoorzitter van Vlaams Belang stelde in ‘De afspraak’ dat er voor entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘F.C. De Kampioenen’ geen plaats meer is bij de openbare omroep. Marijn Devaclk (73), alias als Boma uit ‘F.C. De Kampioenen’, en ‘Thuis’-acteurs Leah Thys (79) en

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkte echter niet goed, waardoor de man niet werd geraakt en kon vluchten. Yusuf vluchtte ook weg, maar

Lees meer »

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »