Serval gevonden in Oostende, politie op zoek naar eigenaar: “Het is in België verboden om zo’n kat te houden”

De politie van Oostende is op zoek naar de eigenaar van een serval, een katachtige waarvan het illegaal is die in ons land te houden.

De politie van Oostende kreeg op vrijdag 26 april melding van een bewoner in de Frère-Orbanstraat, waar een serval op het terras zat. De dienst Omgevingshandhaving, waar dierenwelzijn onder valt, en het Opvangcentrum Vogels & Wilde Dieren Oostende (VOC) slaagden erin om de katachtige te vangen. Nadat het even in het VOC werd ondergebracht, vertoeft het jonge vrouwtje nu in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar krijgt het de nodige zorgen.

Verboden

“Het is in België verboden om een serval te houden. Het kan een ernstig gevaar opleveren naar mensen en andere dieren toe. Dit type katten is redelijk zeldzaam in onze contreien en in dit geval moet het dier ontsnapt zijn, mogelijks uit de buurt. Het dier is niet gechipt, waardoor de eigenaar voorlopig niet achterhaald kan worden. Een proces-verbaal is intussen opgesteld”, klinkt het bij de politie.

De servalkat wordt nu in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek opgevangen. Daar krijgt het de nodige zorgen. © Politie Oostende

De politie is dus op zoek naar informatie. Wie tips heeft of de eigenaar kent, kan (anoniem) contact opnemen met de politie van Oostende via [email protected] of 059/70.11.11.

The post Serval gevonden in Oostende, politie op zoek naar eigenaar: “Het is in België verboden om zo’n kat te houden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jury van ‘Sing again’ stuit op veel kritiek van kijkers: “Het is effectief niet gemakkelijk om (ex-)collega’s te beoordelen”

De halve finale van ‘Sing Again’, de wedstrijd waarin deelnemers uit 35 jaar talentenjachten een nieuwe kans krijgen, nadert bij VTM. “De hoofdprijs is € 10.000, die de winnaar dan hopelijk investeert in nieuwe muziek”, vertelt jurylid Stan Van Samang (45). Doorheen de wedstrijd kregen de juryleden het vaak hard te verduren online. “Wie zijn zij om te oordelen over

Lees meer »

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert een van grootste nachtelijke droneaanvallen – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »