Regering bereikt akkoord over grondwet: staatshervorming is na verkiezingen mogelijk

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de lijst van te herziene grondwetsartikels. De lijst maakt het mogelijk dat tijdens de volgende legislatuur een staatshervorming plaatsvindt, maar effent ook het pad voor de verankering van een aantal grondrechten, zoals abortus. 

Meer krantenkoppen in België

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Gert-Jan opent de deuren van Frituur Fraais: “Smashed hamburger als specialiteit”

Langs de Astridlaan in Assebroek opende Gert-Jan Clincke de deuren van Frituur Fraais. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Fritz Vandewalle, die op deze locatie jarenlang, tot eind vorig jaar, frituur Fritz runde. “De buurtbewoners zijn alvast heel enthousiast dat ze eindelijk weer om frietjes van de frituur kunnen”, zegt Gert-Jan.
The post Gert-Jan opent de deuren van

Lees meer »

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »