Nieuwe stuwsluis beschermt woongebied en biodiversiteit in Laarne en Destelbergen

Op de grens tussen Laarne en Destelbergen, in natuurgebied Damvallei, is een nieuwe stuwsluis geplaatst. De sluis moet woongebied beschermen tegen overstromingen. Verder moet ze ook voordelen bieden voor de plaatselijke biodiversiteit. 

Meer krantenkoppen in België

Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit bij Noordzee Vliegclub

De Oostendse Noordzee Vliegclub heeft twee nieuwe Robin-vliegtuigen aangekocht. De club beschikt nu over drie dezelfde toestellen, wat grote voordelen oplevert voor de 110 vliegende leden van de club. “Het is een forse investering, maar de toestellen zullen nu ook beter renderen omdat iedereen er mee kan vliegen”, vertelt voorzitter Marc Meyns.
The post Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit

Lees meer »

Onderzoek naar Britse drugsbende afgerond: 11 verdachten naar rechter voor smokkel ruim 700 kilogram verdovende middelen

Elf verdachten, waaronder 9 Britten en 2 Litouwse chauffeurs, zullen zich binnenkort voor de rechter in Kortrijk moeten verantwoorden voor grootschalige drugssmokkel. Het gerecht slaagde er in totaal in 11 drugstransporten te traceren, goed voor ruim 700 kilogram verdovende middelen. Vijf verdachten zitten nog altijd in de cel.
The post Onderzoek naar Britse drugsbende afgerond: 11 verdachten naar rechter

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »