LIVE MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: “Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”

In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »