Labour op winst bij lokale verkiezingen in Engeland en Wales

De sociaaldemocratische Labourpartij wint en de Conservatieve Partij verliest fors. Dat is het voorlopige resultaat van de lokale verkiezingen in 107 gemeenten in Engeland en Wales, aldus de Britse openbare omroep BBC.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout

Bij twee ongevallen in Torhout zijn twee fietsers gewond geraakt nadat ze ten val kwamen. Een 85-jarige vrouw raakte daarbij zelfs zwaarder gewond, maar verkeerde gelukkig niet in levensgevaar.
The post Twee fietsers gewond na valpartijen in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yogasessies, gidsbeurten en speurtochten voor groot en klein op site voormalige Sint-Pietersabdij

Zaterdag 1 juni vinden op de Abdijsite in Oudenburg yogasessies en gidsbeurten plaats. “In het kader van het kastelen- en abdijenjaar in het Brugse Ommeland biedt onze stad een speciaal programma aan en zetten we de voormalige Sint-Pietersabdij, een bijzonder stuk erfgoed, in de kijker. De dag zal gevuld worden met activiteiten voor groot en klein”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.<br

Lees meer »

“Je hebt nooit de bedoeling om iemand in coma te slaan, maar je weet ook: het is hij of jij”: kampioenen over de kunst van de knock-out

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »