Amerikanen doodden vorig jaar Syrische burger in plaats van leider Al Qaeda

Bij een luchtaanval in Syrië een jaar geleden hebben de Amerikanen een burger gedood in plaats van een leider van terreurgroep Al Qaeda. Dat heeft het militaire commando van de VS voor het Midden-Oosten, Centcom, donderdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste communie in Esen

Op donderdag 9 mei was het voor twaalf kinderen een feestelijke dag, want ze mochten voor de eerste keer naar de communie gaan. Priester Geert Rosseeuw ging de eucharistie voor, juf Annelien Logghe had de kinderen uitstekend voorbereid op deze mooie dag en Claude Vindevogel begeleidde de kinderen op het orgel. Op de foto Ozzgres
The post Eerste communie

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Geen puppy’s of dansjes meer: 2 op de 10 jongeren zien online zelfmoordfilmpjes voorbijkomen

Wat doen kinderen en jongeren godganse dagen op hun gsm? Gamen, chatten, foto’s maken en door TikTok-video’s scrollen. Dát wist u al. Maar ze krijgen ook “enge”, “vieze” en “schadelijke” beelden te zien, van zelfverwonding en zelfmoord. Eén op de tien zelfs meerdere keren per week. Dat toont nieuw grootschalig onderzoek bij meer dan 5.000 scholieren. Hoe ernstig is dat?

Lees meer »

Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare

Op de staande wippen aan de Kortekeer in Beselare werd de 1 meischieting georganiseerd door de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Sebastiaan Beselare om de jaarkoning aan te duiden.
The post Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »