Zware onweersbuien veroorzaken wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, ook Nederland geteisterd door noodweer

Nadat het midden en zuiden van Nederland donderdag overdag al flink geteisterd werden door onweer, hagel en regen, zijn de buien in de avond opgeschoven naar ons land. Zo zetten stevige regenbuien straten in heel Limburg blank en ook in de provincie Antwerpen veroorzaakte het onweer overlast, zo melden ‘Het Belang van Limburg’ en ‘VRT nieuws’. Het KMI waarschuwt nog tot 2 uur vannacht met code geel in Brussel en de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Suzan & Freek wagen zich aan grootste hit van Tourist LeMC in ‘Liefde voor muziek’: “Jij bent een echte woordkunstenaar”

In de voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ is het de beurt aan de jarige Tourist LeMC. Naast ‘happy birthday’ wordt Tourist door de andere artiesten ook getrakteerd op een cover van een zijn nummers. Suzan & Freek wagen zich alvast aan ‘Horizon’, één van de grootste hits van Tourist LeMC. “We hebben geprobeerd om het nummer zo veel mogelijk

Lees meer »

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »