Voetweg door slachthuis Covameat wordt afgeschaft

Voetweg 84 wordt afgeschaft tussen de Komenstraat en de Langebunderstraat. In realiteit is hij daar immers al lang verdwenen, gebouwen van het slachthuis Covameat komen in de plaats. N-VA stemde tegen.

De afschaffing kadert in de definitieve vaststelling van het rooilijnplan naar aanleiding van de aanvraag door het slachthuis van een omgevingvergunning. “In principe zijn wij niet tegen deze afschaffing”, stelde fractieleider Ivo Fonteyne van N-VA, “maar we vinden het toch wel vreemd dat we nu al die voetweg moeten afschaffen terwijl het openbaar onderzoek rond de omgevingsvergunning nog loopt. Dit lijkt ons niet ok qua procedure, we lopen het risico dat het openbaar onderzoek zal moeten worden overgedaan. Verder lijkt de beschrijving van dit punt helemaal niet overeen te stemmen met wat we aantreffen op het omgevingsloket.”

Korte schorsing

Burgemeester Wieland De Meyer (GB) stond even met zijn mond vol tanden, en vond het niet erg fair dat Ivo hem daar niet vroeger had over aangesproken, zodat hij zich had kunnen informeren. “Ik zal nu toch even een telefoontje moeten doen, we schorsen de zitting.” Na deze korte onderbreking had de burgemeester zijn zelfvertrouwen herwonnen : “Het schepencollege moet advies uitbrengen over de vergunningsaanvraag, en dat advies moet hier volgende week buiten. Als we dit hier niet stemmen, dan kunnen we geen advies geven. Dus : ben je voor of tegen ? We gaan nu stemmen ! Waarop de twee N-VA’ers in de raad dus een nee lieten horen. De burgemeester had ondertussen ook bevestigd dat het hier enkel om dit korte stukje van voetweg 84 gaat, de rest blijft bestaan.

Unanimiteit was er wel voor het verleggen van buurtweg 16, eveneens in Wijtschate, op het einde van de Hollebekestraat aan het kruispunt met de Neerwaastenstraat. Ook hier gaat het om een aanpassing aan de realiteit : de Hollebekestraat loopt tegenwoordig recht uit op de Neerwaastenstraat, daar waar die vroeger eerst nog een knik naar rechts maakte.

The post Voetweg door slachthuis Covameat wordt afgeschaft is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Vlaamse regering hakt knoop door: rallycircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied

Het rallycrosscircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied en zal dus niet worden omgevormd tot natuurgebied. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Bij de oprichting van het Nationaal Park Hoge Kempen in 2006 was afgesproken dat er een nieuwe locatie voor het crosscircuit zou worden gezocht, maar zonder succes. Verschillende andere plekken in het Nationaal Park worden de komende jaren wel

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

Rik Verheye en vriendin Manon hebben kinderwens: “Ik denk dat het vaderschap mij veel rust zou geven”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons”, vertelt ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) openhartig in ‘Story’, over zijn relatie met stewardess Manon. En Manon kan blijkbaar zijn personage Willy Persyn moeiteloos imiteren. Dat Rik bijzonder populair is, is soms wel een uitdaging. “Mijn vriendin heeft me nooit voor mij alleen, ik ben collectief bezit.”

Lees meer »

“Ik had iedereen wijsgemaakt dat ik een ingreep moest ondergaan”: een eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’

Hij mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar Bernard Balcaen (33), leerkracht lager onderwijs, is als winnaar ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij heel wat plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek over zijn deelname. Hoe hij de mol ontmaskerde? Door

Lees meer »

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor: “Hij herinnert zich niets van het ongeval en hij is een gebroken man” 

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »