‘Diaken des Doods’ Ivo Poppe vrijgelaten zes jaar na veroordeling voor vijf moorden

Ivo Poppe, de 67-jarige ‘Diaken des Doods’ uit Wevelgem die in 2018 tot 27 jaar cel werd veroordeeld wegens vijf moorden, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen op gezag van zijn advocaat Filip De Reuse.

 

Meer krantenkoppen in België

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval. Een Poolse man reed er met zijn wagen vol in op een botsabsorbeerder die werken aan gaf. Zijn wagen raakte daarbij volledig vernield.
The post Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel

Daniël Deweer en Claudette De Bruyne vierden op 28 april hun diamanten jubileum samen met hun familie. Daniël (81) is geboren in Lacroix-Saint-Ouen (Frankrijk) en Claudette (80) is geboren in Houthulst.
The post Daniël en Claudette zijn een diamanten koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »